CHP’li Başarır: Siz 84 milyonu değil, beşli çeteyi ve türevlerini kucaklıyorsunuz

CHP’li Başarır: Siz 84 milyonu değil, beşli çeteyi ve türevlerini kucaklıyorsunuz

MERSİN İZ HABER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, KKTC’deki külliye yapımının yine AKP’li bir şirkete verilmesini sert bir dille eleştirdi. Verilen ihale üzerinden AKP iktidarı ve 5’li çeteyi hedef alan Başarır, “Siz 84 milyonu değil, beşli çeteyi ve türevlerini kucaklıyorsunuz” dedi.

AKP İKTİDARI SİYAH KALEM İLE KARA SAYFA YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Her gün yolsuzluk açıklayacağını, verilen yolsuz ihaleleri açıklayacağını belirten CHP’li Başarır, “Bugün de ne yazık ki yine AKP’nin yandaş şirketlerinden birine verilen ihaleyi açıklıyoruz. İhalenin sonucu bugün EKAP’ta yayınlandı. KKTC’ye Külliye ihalesi AKP’nin müteahhitlerinden Siyahkalem Mühendislik şirketine 21/b ile 2 milyar 497 milyon TL’ye verildi. Biz bu şirketi nereden mi biliyoruz? Siyahkalem Mühendislik Cumhurbaşkanı Külliyesi içerisindeki Açık Spor Sahasının Kapalı Spor Sahası Haline Getirilmesi Yapım İşi’ni de 21/b ile 10 milyon 390 bin TL’ye almıştı. Siyahkalem Mühendislik şirketini adında külliye geçen ihalelerin çoğunda görüyoruz. Neredeyse külliyenin hemen hemen her işinde bu şirketle çalışılıyor. Neden mi bu şirketle çalışılıyor? Çünkü bu şirketin eski yönetim kurulu üyeleri AKP’nin eski milletvekilleri. Şu anki yönetim kurulu başkanı da Ticaret Bakanı’nın başkanını atadığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun yönetim kurulu üyesi. AKP iktidarı siyah kalem ile kara sayfa yazmaya devam ediyor” diye konuştu.

“VATANDAŞIN DEĞİL YANDAŞIN CEBİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye için çok değerli ve önemli olduğunu vurgulayan CHP’li Başarır,  daha sonra şu görüşlere yer verdi:
“Elbette yavru vatan Kıbrıs’a sahip çıkacağız. Ancak orada yaptığınız işlerde bile 21/b gibi kötü alışkanlığınızı bırakamıyorsunuz. İhaleyi AKP’li olmayan bir şirket alacak diye ödünüz kopuyor. 20 yılı aşkındır bu ülkeyi yöneten iktidar olarak bir kez olsun kamu yararını gözetin. Eğer ki siz bu ihaleyi açık ihale olarak yapsaydınız ve rekabet koşullarını sağlasaydınız kesinlikle daha ucuza mâl edecektik. Ancak sizin derdiniz hizmet yaparken vatandaşın kazancını değil yandaşın kazancını ön plana çıkartmak. Size göre AKP’li olmayan her şirket yabancı şirket statüsünde. Siz 84 milyonu değil beşli çeteyi ve türevlerini kucaklıyorsunuz.”