Mersin’de ‘Bakana derdimi anlatacağım’ dedi yumruğu yedi

Mersin’de ‘Bakana derdimi anlatacağım’ dedi yumruğu yedi
Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye Erdemli ilçesinin 2 bin 300 rakımda Toroslarda bulunan Sarıpınar Yaylası’na sorunlarını anlatmak isteyen Yörük besici Muhammet Şahin, saldırıya uğradı. Şahin, burnu bandajlı olarak sosyal medya hesabından video paylaşarak, bakana sorun anlatacağını söyleyince Mersin ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın saldırısına uğradığını iddia etti.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Mersin programında sorununu dile getirmek isteyen Yörük besici Muhammet Şahin, saldırıya uğradığını iddia etti. Şahin, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak bakana besicilerin sorunlarını anlatmak istediğini söylediği sırada Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın yumruklu saldırısına uğradığını ileri sürdü. Şahin, “Bakana pirzola yedirip, allayıp pullayıp gönderdiler. Bu yumruk tek bana değil Tüm Türkiye’de ki besicilere ve Yörüklere atılmıştır” dedi.
Edinilen bilgiye göre olay cuma günü Mersin'e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin, Erdemli ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımda ki Sarıpınar Yaylası’nda, eski Maliye Bakanı Lütfü Elvan, Vali Ali Hamza Pehlivan ile AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin katıldığı üreticiler buluşmasında meydana geldi. İddiaya göre Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, bakan Kirişçi’nin gelmesinden önce Yörük besici çadırlarını gezerek, “5 kişiyi ayarladık, sen de bunlardan birisin. Bakana her şeyin yolunda olduğunu söyleyeceksin” telkininde bulundu. Buna itiraz eden besici Muhammet Şahin, “Bizde notlarımızı aldık sıkıntıları bizde dile getirmeye çalışacağız’ dedi. İddiaya göre bu çıkışa öfkelenen Başkan Akdoğan, bir anda saldırdığı besici Muhammet Şahin’i sille tokat dövdü. Şahin’in, burnuna bandaj atıldı.

“DEDİĞİMİZ GİBİ KONUŞACAKSINIZ”

Yediği dayaktan sonra gururu incinen Yörük besici Muhammet Şahin, olayla ilgili çektiği yaklaşık 7 dakikalık videoda yaşananlarla ilgili konuşarak tepki gösterdi. Bakan Vahit Kirişçi’yi karşılama öncesi birlik başkanının saldırısına uğradığını ve sonra da gelip kendisine barışma eli uzattığını anlatan Muhammet Şahin, “Kendisi, ‘Biz burada 5 kişi ayarladık. Çadırları gezdireceğiz, biz öğrettiğimiz şekilde konuşacaksınız’ dedi. Bun ise ‘Notlarımızı aldık sıkıntıları bizde dile getirmeye çalışacağız’ dedim. Öyle demem üzerine Birlik başkanı Mehmet Akdoğan bir anda ansız bir şekilde yumruk salladı” dedi.

“BAKANA KUZU PİRZOLA YEDİRİP, ALLAYIP PULLAYIP GÖNDERDİLER”

Kendisine saldıran Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan’ın, Devlet tarafından verilen konteynerların 7 tanesini kendi ahırına, belirli kişilere imkân sağladığını da öne süren Muhammet Şahin, “Orada bir çadır kurdurmuş bakana da kuzu pirzola yedirip allayıp, pullayıp gönderdiler. Bizim orada sorunlarımızı dile getireceğimizden başkan rahatsız oldu. Buradan Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, Sayın tarım bakanıma sesleniyorum. Bu atılan yumruk Devlete, AKP teşkilatına Cumhurbaşkanı, bakan ve Türkiye’de ki tüm Yörüklere atıldı. Buradan devlet yetkililerimizin gereğini yapmasını arz ediyorum. Tarım bakanımızın gereğini yapmasını arz ediyorum. Biz Mersinli Yörüklerin Türkiye'deki üreticilerin sıkıntıları için bakanımızla görüşme isteğindeydik. Ama maalesef saldırıya uğradık. Özel randevu talep ediyorum. İnşallah bu videomuzu yayarsınız, bu üreticilerimizin sıkıntıları için Sayın Cumhurbaşkanından, Sayın tarım bakanımızdan randevu alırız. Buradan bütün Yörüklere sesleniyorum. Şunu görmüş olduk birlik başkanı bizi temsil etmiyor” diye konuştu.

“BAŞKANIN ÇADIRINDAN BAŞKA BİR YERE GİTMEDİ”

Sorunları dile getirmekten rahatsız olduklarını vurgulayan besici Muhammet Şahin, daha sonra şunları söyledi:
“Tarım bakanımız Birlik başkanının çadırından başka bir yere geçmedi. Yani bizi görmedi maalesef bütün düzenekler önceden kurulmuş, ayarlanmış. Birlik başkanları organizasyon yapıyor, konteyner verdiği 7 kişiyi gösterip, ‘Şunu verdik, bunu yaptık’ diyor. Nerede gösterdi ‘İşte Sayın Bakanım meralarımızı ıslah ediyoruz, konteynerlarımızı çadırlara koyuyoruz’ böyle diyerek Sayın bakana bir de kuzu pirzola yedirdi gönderdi. Bu yumruk bütün Türkiye'ye üreticiye, Sayın Cumhurbaşkanına Sayın Tarım Bakanlığı’na atıldı. Biz oraya bakana derdimizi anlatmak istiyorduk. Sayın cumhurbaşkanımız da vatandaşın derdini dinliyor diye bakanı gönderdi. Ama maalesef derdini anlatmaya sıkıntıyı dile getirmeye çalışan insana Birlik başkanı saldırdı. Buradan devlet yetkililerimizin gereğini yapmasın önemli arz ediyorum. İşte bütün üreticilerimizde öğrensin ki, bizim temsilcimiz yok, bizi temsil edenleri seçelim. Bütün üreticilerimize selam olsun, bütün üreticilerimizin desteklerini bekliyoruz. Hazreti Ali ne diyor? ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyor.
Sorunlarını dile getirmek isteyen besici Muhammet Şahin’e yumruk atan Mersin ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, programda bakan Vahit Kirişçi’ye bir de plaket vermişti.

  Mersin’de ‘Bakana derdimi anlatacağım’ dedi yumruğu yedi