Katli’an okuyucuyla buluştu

Katli’an okuyucuyla buluştu

MERSİN İZ HABER

Mersin’de günlük yayın yapan Tanık Haber Gazetesi yazarlarından sanat eleştirmeni Saygın Ünel’in ilk kitabı olan Katli’an adlı romanı İzan Yayınları’nda basılarak raflardaki yerini aldı.
Mersinli Sanat Eleştirmeni Saygın Ünel, kitabının geçmişte yapılmış olan gizemli bir kazıdan dönen tek arkeoloğun akıl hastanesinde olması ve bu kazının akıbetini sorgulayan herkesin bir şekilde susturulması üzerine, romanın başkarakterlerinden Aslı’nın bu konuyu tez olarak alması ile başlayan bir macerayı anlattığını söyledi.
Halen İzan Yayınları’nda da editörlük yapan Saygın Ünel, Katli’an çıkmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Kitap, dünyadaki faşizmi, üstün ırk çabasının vardığı ve varabileceği noktaları, iktidar mücadelesini, soykırımları, İnsanların ne şekilde susturulmaya çalışıldığını, faili meçhul cinayetleri ve devletlerin, halktan sakladıkları şeyleri, fantastik bir dünya ile bağlantı kurarak anlatan yazar, toplumsal olayları maceralı ve dinamik bir kurguyla anlatıyor” dedi.

“TÜM KARAKTERLERLE ÖZEL BİR BAĞ KURDUM”

İlk kitabını okuyucuyla paylaşmanın heyecanı içerisinde olduğunu da vurgulayan  Ünel, “Katli’an, benim için çok büyük bir heyecandı, yazarken olayları gerçek hayatta yaşıyor gibi hissederek tüm karakterlerle özel bir bağ kurmuştum ama yine de basılması için bekledim. Geçen sene kaleme aldığım bu romanı bu sene tekrar okuduğumda bana yine aynı duyguları hissettirdiği için okurlarla paylaşmanın vakti geldiğine inandım. İzan Yayınları’nda editörlük yapmaya başlamam da bu konuda en büyük şansım oldu” ifadelerinde bulundu.