(ÖZEL) Mersin’de Cumhur İttifakı belediyesinden şaşırtan uygulama: Senin işin olur ama sen CHP’lisin

(ÖZEL) Mersin’de Cumhur İttifakı belediyesinden şaşırtan uygulama: Senin işin olur ama sen CHP’lisin
Mersin’in Cumhur İttifakı belediyelerinden Erdemli Belediyesi’nin çiftçi Mehmet Emin Özgür’ün, ekmek kapısı serasının ürünlerine büyük zarar veren tozlu yolun asfaltlama isteğinin CHP’li olduğu gerekçesiyle yapılmadığını öne sürdü. CHP Tupureli Mahalle Sorumlusu Mehmet Emin Özgür, konuyu aktardığı bir belediye yetkilisinin kendisine, “Senin işin olur ama sen CHP’lisin” dediğini iddia ederek isyan etti. Özgür, “CHP’li olmak suç mu? Böyle bir ayrıma bir anlam veremedim” dedi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin'in Erdemli ilçesi Tapureli Mahallesinde CHP mahalle sorumlusu Mehmet Emin Özgür, ekmek kapısı serasının önünden geçen yolun asfaltlanma isteğinin Cumhur İttifakı’nın Erdemli Belediyesi’ne takıldığını öne sürdü. CHP’li olduğu için cezalandırıldığını, bir yetkilinin ise ‘Senin işin olur ama sen CHP’lisin’ dediğini öne süren genç çiftçi Özgür, “CHP’li olmak suç mu? Böyle bir ayrıma bir anlam veremedim” dedi.

YOL TOZ DUMAN İÇİNDE

Erdemli ilçesine bağlı 1000 rakımda yer alan ve sera tarım bölgesi olarak bilinen bin 300 nüfusa sahip Tapureli Mahallesinde yaşayan Mehmet Emin Özgür, salatalık, domates ve biber ürettiği 2.5 dönüm serasının, önünden geçen yolun asfalt sorunu yüzünden yeteri ölçüde verim alamadığını belirterek, Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediyesi’ne başvurdu. Serasına zarar veren 150 metrelik yolun, ileride bulunan paketleme tesisinden çıkan kamyonlar ile yoldan geçen araçların yarattığı toz bulutu ile kaplaması nedeniyle havalandırmadığını, havalandırma yaptığı sırada ise seranın toz bulutu içinde kaldığını dile getiren Özgür'ün, yaklaşık iki yıldır sorunun çözümü için yaptığı girişimleri sonuçsuz kaldı. Toz bulutu nedeniyle ürünlerinin hastalandığını ve bu nedenle de yeteri verimi almadığını dile getiren Özgür, “Erdemli Belediyesine müracaatta bulundum. İlk önce ‘tamam yaparız’ denildi. Ancak, gelen ekip köyde yaptığı incelemede, ‘Asfalta uygun değil’ raporu tutup gitmişler. Daha sonra da görüştüğüm bir yetkili bana, ‘Senin işin olur ama sen CHP’li olduğun için yapılması imkânsız” dedi.

“3 YIL ÖNCE ASFALTLANACAĞI SÖYLENDİ”

Eşi ve 4 çocuğuyla birlikte 6 kişilik ailesinin geçimini seradan kazandığını dile getiren Özgür, “Serada ürettiğim ürünleri havalandırma yaptığım sırada toz bulutu ile kapılıyor. Bu nedenle de sürekli verimim düşüyor. İlaç parası ve bakımı seranın masrafını bile çıkarmıyor. Çünkü toz bulutu ile birlikte seraya hastalık bulaşıp üründe kalite düşüklüğü yaratıyor. Köyün merkezinden aşağı yukarı yaklaşık 2,5 kilometre burası. Buranın sonunda bir tarlanın yanından geçen yol özel olarak asfaltlandı. Burada ben şunu ifade etmek istiyorum, köyün merkezindeki 300 metre mesafedeki benim seramın önündeki 150 metrelik yolu CHP’liyim diye yaptırmayan belediye, her ne hikmetse buraya özel hizmet yapılmasını kabul etmiyorum. Bu durumu yetkililerin vicdanına sormak istiyorum. Bu yol 3 sene önce asfalt olacaktı ancak yapılmadı. Sebepleri neydi bilmiyorum. Bu yol köyün en kalabalık en uzun yoludur. Bu köyün ilerisinde, sağından solundan, sebze tarlalarından giden kollar var. Bu kollarından gelen her birinden birer ikişer tane sağımızda ve solumuzda gördüğümüz gibi seralar var. İleride fabrika var, mutlaka fabrikaya buradan girilip çıkılıyor giderken toza neden oluyor” diye konuştu.

“CHP’Lİ OLDUĞUM İÇİN CEZALANDIRILIYORUM”

Bir CHP’li olarak Büyükşehir Belediyesi’nin köye gelen yardımlarını hiçbir ayrım yapmaksızın vatandaşa ulaştırdığını da dile getiren Özgür, daha sonra şunları söyledi:

“Bu yolun en acil yapılması gerekirken, siyasilerin girişimi ile sağa sola kaydırılmış. Ve bu aynı mahalle, aynı coğrafya, aynı etkiye sahip. Bunu ben değil buradaki benim yolumun asfalta elverişli olmamasına itiraz eden Erdemli Belediyesi'nin Fen İşleri’ndeki sorumlu şefi Kemal Özgür'e sormak gerekir, burayla diğer kesim arasında farkın ne olduğunu bana anlatsın. Benim istediğim çok fazla bir şey değil. Sadece 150 metrelik bir alanda asfaltlama istiyorum. Burada açık olan ben bir CHP’liyim diye cezalandırılıyorum. Ayrıca, muhtar ve azalar da benim CHP’li olduğum için yolun yapılmadığını söylediler. Bu çağda bu kafa hakikaten beni çok üzüyor.

Bu arada 80 yaşındaki köylü Mehmet Ali Bacak’ta, söz konusu yolun asfaltlanmaması nedeniyle büyük sorun yarattığını ve vatandaşı zarar ettirdiğini söyledi. Yaylı köylü, Mehmet Emin Özgür’ün CHP’li olduğu için serasının önünden geçen yolun asfaltlanmadığını, bunun da kabul edilemez olduğunu dile getirerek zaman geçirilmeden yapılmasını istedi.
Öte yandan, Tapureli Mahallesinde, bazı mahalle sakinlerinin tek haneli  kapılarına kadar özel asfalt dökülmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

  (ÖZEL) Mersin’de Cumhur İttifakı belediyesinden şaşırtan uygulama: Senin işin olur ama sen CHP’lisin