CHP’li Başarır: “3 gazetecide nerede o yürek?”

CHP’li Başarır: “3 gazetecide nerede o yürek?”
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2021 Sayıştay Raporları üzerinden AKP iktidarını topa tuttu. Erdoğan’ın son olarak canlı yayında karşısına çıkan gazetecilerin artan saray bütçesi konusunda soru soramamasını eleştiren Başarır, “3 gazetecide nerede o yürek?” diye sordu.

MERSİN İZ HABER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, açıklanan 2021 Sayıştay Raporlarında, Cumhurbaşkanlığı’nın giderlerini sert bir dille eleştirdi. Başarır, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün karşısına aldığı 3 gazetecinin bu masrafları kendilerine sormasını isterdim ama onlarda o yürek nerede?” dedi.
Her bütçe döneminde en çok konuşulan konunun Sarayın giderleri olduğunu, bu giderleri, kalem, kalem vatandaşlarla tüm sansüre rağmen paylaştıklarını belirten Başarır, “3 tane ilginç, içimizi acıtan harcama kaleminden bahsedeceğim. Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor ama Sarayın 1 milyon 870 lira olan içecek gideri 2 milyon 813 bin liraya çıkmış. Yani 1 milyon artmış, tasarruf yok” diye konuştu.

“BEYEFENDİ SEN NE YETİŞTİRİYORSUN?”

Saray giderleri içinde en ilgincinin zirai giderler olduğuna dikkat çeken Başarır, “Geçen sene 9 milyondu, şaşırmıştık. Ne yetiştirdiğini sormuştuk beyefendinin. Şimdi 9 milyon TL olan geçen seneki giderler 46 milyon TL olmuş. Sorsak, gübre, ilaç, tohum mazottaki artışlar diyecekler. Peki, bu ülkenin çiftçilerine neden kızıyorsunuz? Tabi ki bu ülkenin çiftçisi, sırtını 85 milyona dayayıp onun vergilerinden bu parayı alamıyor ama Saray alıyor. Evet, duyun, zirai giderleri 5 kattan daha fazla artmış ve yine soruyorum; Beyefendi sen ne yetiştiriyorsun? Sen nasıl bir çiftçisin giderin bu kadar artıyor” ifadelerinde bulundu.

“NEDEN KONUŞMUYORSUN BUNLARI?”

Tuhafiye giderlerinin de sen derece ilginç olduğunun altını çizen Başarır, bu konuda şöyle devam etti:
“Gelelim yine ilginç olan giyecek, tuhafiye giderlerine. 5 milyon olan tuhafiye giderleri 15 milyon olmuş. 3 kat artmış. Benim ülkemde milyonlarca vatandaş çocuğuna çanta alamıyor, çocuğunun okul tişörtünü alamıyor. Şu anda geldiğimiz nokta gerçekten utanç vericidir. Giderleri kısması gereken beyefendi, tasarruf yapması gereken beyefendi neden konuşmuyorsun bunları?”

“NEREDE O YÜREK?

Vekil Seçer, Erdoğan’ın canlı yayında karşısına çıkan gazetecilerden artan saray giderleri konusunda soru sormasını beklediğini de vurgulayarak, “Dün karşına aldığın 3 gazeteciden bu giderleri sana sormasını beklerdim. Ama Zafer Şahin’de, Ahmet Hakan’da, Abdülkadir Selvi’de nerede o yürek?” diyerek eleştiride bulundu.

  CHP’li Başarır: “3 gazetecide nerede o yürek?”