Mersin polisi, Almanların korkulu rüyası çeteyi çökertti

Mersin polisi, Almanların korkulu rüyası çeteyi çökertti
Mersin’de kurdukları çağrı merkezleri üzerinden aradıkları Alman vatandaşlarına, kendilerini polis, savcı, devlet görevlisi ve bankacı diye tanıtarak dolandırdığı belirlenen çete 6 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Çetenin 1 milyon 581 bin EURO dolandırdığı saptanırken 30 zanlı gözaltına alındı.

Mersin'de Alman vatandaşları nitelikli dolandıran 30 kişilik çete, a ayrı ilde yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi. Bu güne kadar f milyon 581 bin EURO dolandırdığı belirlenen çete elemanların, kendilerini polis, savcı ve devlet görevlisi olarak tanıtıp amaçlarına ulaştığı ifade edildi.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Daire Başkanlığı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, özellikle Alman vatandaşları kıskaca alan nitelikli dolandırıcılık şebekesini takibe aldı. Uzun süren fiziki ve teknik takip sonucunda şebeke içinde faaliyet gösterdiği saptanan 41 zanlının kimliği saptandı.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin tamamlanmasıyla Mersin merkezli İzmir, İstanbul, Trabzon, Antalya ve Denizli'de 41 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aramalar yapıldı. Operasyonlarda Mersin merkezli İzmir, İstanbul, Trabzon, Antalya ve Denizli'de 41 adrese eş zamanlı operasyon yapan ekipler, 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Şebeke elemanlarının dolandırıcılıktan elde ettikleri değerlendirilen çok miktarda döviz, altın ve Türk lirası ele geçirildi.

POLİSE ÖNLEM İÇİN 3 KAPI YAPTIRMIŞ

Bu arada Mersin'de 25 adrese giren ekipler, en çok çete lideri H.M.'nin evinde zorlandı. Polis baskınlarına karşı evine güçlendirilmiş 3 kapı yaptıran zanlının kapısını açmak için Özel Harekat polisleri büyük bir mücadele verirken, kapılar uzun uğraşlar sonucunda kırılarak açılabildi. Bu sırada polislerden yaya olarak kaçmaya çalışan H.M. de kovalama sonucunda yakalanarak, gözaltına alındı. Ayrıca zanlının ufak bir çocuğu evde tek başına bırakıp kaçtığı görüldü.

ÇAĞRI MERKEZLERİ KURMUŞLAR


Çete elemanlarının Mersin’in farklı mahallelerinde suç işlemek amacıyla çağrı merkezleri kurdukları belirlendi. Yakalanmamak için de sık, sık adres değişiren şebeke elemanları, özellikle Almanya'da olaylara karışan ve iyi Almancası olan kişileri Türkiye'ye getirdiği, bu çağrı merkezlerinde bilgisayara kurdukları özel bir program üzerinden çalıştıkları ortala çıktı. Şebekenin, Almanya'da ve Türkiye’de yaşayan insanları arayarak kendilerini polis, savcı, devlet görevlisi ve bankacı diye tanıtarak para istedikleri belirlendi. Yine örgüt adına çalışan Almanya'daki kuryelerin de mağdur vatandaşların yanına giderek paraları ve ziynet eşyalarını aldığı, bunları örgüt lideri ve yöneticilerine getirdiği ortaya çıktı. Örgütün üst düzey yöneticileri de menkul, gayrimenkul alma veya şirket kurma yöntemiyle paraları akladığı belirlendi.
Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltı kararı bulunan firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  Mersin polisi, Almanların korkulu rüyası çeteyi çökertti