Seçer’den iddialı Kılıçdaroğlu çıkışı: En az yüzde 70 alır

Seçer’den iddialı Kılıçdaroğlu çıkışı: En az yüzde 70 alır
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV yayınında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. 2 ay sonra yapılacak seçimlerde Türkiye’de yeni bir dönem başlayacağına inandığını söyleyen Seçer, “Mersin’de Kemal Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alacak. Mersin çok kozmopolit. Her partinin milletvekili var.  Mersin küçük Türkiye’dir. Bu nedenle önemlidir” dedi.

MERSİN İZ HABER

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vühüp Seçer, 2 ay sonra yapılacak seçimi değerlendirdi. Seçimlerden sonra Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağına inandığını belirten CHP’li Seçer, “Mersin’de Kemal Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alacak” dedi.

“MERSİN TÜRKİYE’NİN ÖZETİDİR”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakının adayı olduğunu bunu Türkiye ittifakı olarak okumak gerektiğini belirten Başkan Seçer, “Temel ilkeler çerçevesinde farklı siyasi geleneklerden insanlar bir araya gelmiş. Herkesin ortak şikayetleri ortak paydası var. Bunu görmek lazım. Sokak bunu görüyor. Mersin’de Kemal Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alacak. Mersin çok kozmopolit. Her partinin milletvekili var. Mersin Türkiye’nin özetidir. Mersin küçük Türkiye’dir. Bu nedenle önemlidir” diye konuştu.

“MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL”

2 ay sonra yapılacak seçimlerde Türkiye’nin bir değişim isteyeceğinin altını çizen Seçer, “60 gün sonra, ben eminim, Türkiye değişim istiyor, sokak bunu istiyor, farklı bir tablo olacak. İktidar değişecek. Değişim istiyor toplum. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Mahkeme kadıya mülk değil. Memleketin sahibi gibi tavırlar zaten çok rahatsız ediyordu insanları, şimdi daha fazla rahatsız ediyor. Ortaya çıkan tablo iyi bir tablo değil. Demokrasi anlamında, ekonomi anlamında, yargı bağımsızlığı anlamında. Yaşadığımız afetler de cabası. 1999 depreminin üzerinden o kadar süre geçmiş, yasalar yapılmış ama bunlar denetlenememiş, deprem vergisiyle 90 milyar lira toplanmış, bağışlar toplanmış hâlâ depremler konusunda, önlem konusunda bir arpa boyu yol alamamışız. Bu şunu gösteriyor. Bu iktidar süresini tamamlamıştır. Taze kana ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE OY ORANI EN AZ YÜZDE 70 OLUR”

CHP’li başkan, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun alacağı oy oranı konusunda da iddialı bir tahminde bulundu. Seçer, şöyle devam etti:
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının adayıdır. Bunu Türkiye ittifakı olarak okumak lazım. Temel ilkeler çerçevesinde farklı siyasi geleneklerden insanlar bir araya gelmiş. Bu önemlidir. Herkesin ortak şikayetleri ortak paydası var. Bunu görmek lazım. Sokak bunu görüyor. Mersin’de çıkacak sonucu göreceksiniz. Mersin’de Kemal Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alacak. Burası İzmir değil. Burası Mersin. Mersin çok kozmopolit. Her partinin milletvekili var. Mersin Türkiye’nin özetidir. Mersin küçük Türkiye’dir. Bu nedenle önemlidir.  Bu seçim her zamankinden daha farklı olacak partimiz açısından. Uzun zamandır biz iktidar partisi milletvekili olarak sahada gezmedik. Ama şimdi 11 kentte belediyeleri yönetiyoruz. Bu muazzam bir referans. Seçmene şunu diyebiliriz: Belediyelerimizin hizmetlerini görüyorsunuz, insanlara bakışımızı, barış dilini, huzur dilini görüyorsunuz. İşte iktidarımızda da böyle olacak. Şu an siyasi iktidarın dilinin ne kadar yaralayıcı olduğunu, hakaretler içerdiğini görüyorsunuz. Bizim belediyelerimizde böyle olmaz.”

“DEPREMZEDELERİN SEÇİMDE MEMLEKETLERİNE GİDİP GELMESİNİ SAĞLARIZ”

Başkan Seçer programda, deprem felaketi sonrasında Mersin’e göç eden vatandaşların durumunu da değerlendirdi. Seçer, şöyle dedi:
“Mersin’deki barınma merkezlerindeki vatandaşlarımızı geziyoruz. Eğer burada oy kullanmak istiyorum derlerse arkadaşlarımız yardımcı olacak. Yok ben kendi memleketimde oy kullanacağım derlerse de oy kullanacak insanların gidiş gelişlerini sağlayacağız. Oy hakkı kutsaldır. Her vatandaşımızın oy kullanma hakkı vardır. Sandığa gidip oy kullansın ki iradesi sandığa yansısın.”

“CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİNDEN TIK YOK”

Mersin’in deprem sonrasında 350 bini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 50 bini Suriyeli sığınmacı olmak üzere 400 bine yakın göç aldığını da kaydeden Seçer,  deprem dolayısıyla yaşanan göçün ardından nüfusun 2.7 milyon civarına geldiğini anlattı. Yoğun göç nedeniyle Mersin’in de afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini tekrarlayan Seçer, şunları söyledi:
“Elazığ’a gösterilen hassasiyetin CHP’li Vahap Seçer’in yönettiği Mersin Büyükşehir Belediyesine de yapılması lazım. Valilik diyor ki 170 bin vatandaşımız var göç etmiş diyor, ancak araştırmalar yapıyoruz, gerçek rakamı çıkaracağım diyor. Ben size söyleyeyim su tüketimi artmış, katı atık artmış, çağrı merkezine gelen çağrı artmış, trafik artmış, kiralar artmış. Demek ki ciddi bir nüfus gelmiş. Ne yapacaksınız? Yeni altyapı yapmanız lazım.  Bütün odaları, borsaları, sendikaları, sosyal sorumluluk projeleri yapan dernekleri topladım. Bunlar ortak bildiriler de yayınladılar. Mersin’de neler olduğunun araştırılması için Millet İttifakının milletvekilleri araştırma önergesi verdiler. CHP’li, İyi Partili, HDP’li milletvekilleri bunları dile getirdi. Ama Cumhur İttifakı milletvekillerinden tık yok. Mersin ortak paydasında Millet İttifakı, Cumhur İttifakı, AKP, CHP ayrımı olabilir mi? Bu konuda hep birlikte olmak lazım. Ben görüşmeler de yaptım. Ancak sonuç alamadık. Cumhur İttifakı milletvekilleri mecliste bunu yeterince dile getirmedi. Bakanlar ilgilenmedi.”

“AVRUPALI BANKA, 50 OTOBÜS İÇİN KREDİ VE HİBE ÖNERDİ”

Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşebileceğini kaydeden Seçer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizi hükümetten kimse aramadı ama Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Türkiye direktörü aradı. Depremi izliyoruz, siz de yoğun göç aldı, yeni projeleriniz için finansmana ihtiyacınız olacak. Biz buna hazırız dedi. 50 yeni otobüs almak için kredi sağlayabiliriz bunun da yüzde 50’sini hibe ederiz dedi. Burada işte sorunu anında görmek, öngörülü davranmak, müdahale etmek budur. Liyakat budur. Kurum yönetmek budur.”