HDP’den gözaltı tepkisi

HDP’den gözaltı tepkisi

MERSİN İZ HABER

HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş, HDP ve Yeşil Sol Parti üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kuş, “İktidar, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partimizi açıktan hedef haline getirerek, siyasi soykırım operasyonlarıyla amacına ulaşmaya çalışmaktadır” sözleriyle tepki gösterdi.
Polisin düzenlediği operasyon ile HDP yöneticilerinin gözaltına aldığını ifade eden HDP İl Başkanı Bedriye Kuş, siyasi soykırım operasyonu sonucu aralarında, ilçe eş başkanlarının, yöneticilerinin ve üyelerinin de bulunduğu birçok arkadaşlarının yapılan ev baskınları sonucunda gözaltına alındığını hatırlattı. Her seçim sürecinde milliyetçi oyları devşirme amaçlı saldırıları alışkanlık haline getiren iktidarın, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partilerini açıktan hedef haline getirdiğini öne süren Kuş, “Siyasi soykırım operasyonlarıyla amacına ulaşmaya çalışmaktadır. AKP iktidarının 22 yıllık karnesi bu türden siyasi soykırım operasyonlarıyla doludur. Bilinmelidir ki; AKP/MHP iktidarı Türkiye’deki ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel krizlerin temel sebebidir ve siyasi miadını tüketmiştir” diye konuştu.
Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan Kuş, “Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Daha önceki göz altına almalarınız bizi amacımızdan döndüremedi. Gerçekleşen hukuksuz göz altılara karşı cevabımız çok açıktır: mücadelemizi göz altılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Bu savaş politikalarıyla bizi yıldıramazsınız. Biz Demokratik Cumhuriyet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasal hedeflerimizi gerçekleştirmek ve tek adam rejimine son vermek için mücadelemize en güçlü şekilde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasına, Yeşil Sol Parti Mersin milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca da katıldı.