Bakan Nebati’nin toplantısında kaset gerginliği

Bakan Nebati’nin toplantısında kaset gerginliği

 

MERSİN İZ HABER

Mersin’de 40 gündür devletin imkanlarını da kullanarak seçim çalışması yürüten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin basın toplantısında sorulan bir soru gerginliğe yol açtı. Yerel bir gazeteci, “Sayın Bakanım, sizin de kasetiniz var, haberiniz var mı” dedi. Bu soruya öfkelenen Bakan Nebeti, “Benim kasetim masetim yok, ne diyorsun sen” diye karşılık verdi. Gazetecinin sorduğu sorunun Bakan Nebati’yi konu alan Güldür Güldür isimli komedi programındaki bir skeç olduğu anlaşılınca, gerginlik sona erdi.

“KAHVALTILI’ DENDİ, KENDİSİ KAHVALTIYA KATILMADI


Hazine ve Maliye Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, basını kahvaltıya çağırdı, ancak kendisi bu bölüme gelmedi. Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki kahvaltılı basın toplantısında Bakan Nebati kahvaltıya katılmadığı için sandalyesi boş kaldı. Gazetecilerin kahvaltı yapmasından sonra salona gelen Bakan Nebeti, yaklaşık 40 sayfadan oluşan bir metni okudu. Nebati, kentte hayata geçirilen ve devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Basın toplantısı sonunda ise bu çalışmaların haber olarak değerlendirilmediğini, sadece Yeni Mersin İdman Yurdu-Yomra Spor maçında kendisine yönelik yuhalamanın haber olarak görüldüğünü belirterek bunu eleştirdi. Bakan Nebati, muhalefetin seçim sürecinde karalama kampanyası yürüttüğünü de iddia ederek, “Milletçe maalesef son derece yozlaşmış bir seçim kampanyası yürüten bir muhalefetle imtihan oluyoruz” dedi. 

“SAYIN BAKANIM KASEDİNİZ ÇIKTI”

Basın toplantısının bitiminden sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Kameraların kapatıldığı bu bölümde haftalık Hedef Dergisi İmtiyaz Sahibi Salih Kale söz aldı. Kale, “Sayın Bakanım, sizin de kasetiniz var, haberiniz var mı” diye sordu. Yaklaşık 40 gündür Mersin’de seçim çalışması yürüten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ikinci kez basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası yerel bir gazetecinin, Güldür Güldür komedi programındaki bir skeci kast ederek, “Sayın Bakanım, sizin de kasetiniz var, haberiniz var mı” sorusuyla şaşıran Bakan Nebati, "Ne kaseti, benim kasetim masetim yok” diyerek çıkıştı. Gazetecinin sorduğu sorunun Bakan Nebati’yi konu alan komedi programındaki bir skeç olduğu anlaşılınca, gerginlik sona erdi. Bu soru üzerine öfkelenen Bakan Nebati, “Benim kasetim, masetim yok. Böyle gazetecilik mi olur. Çıkarın getirin ne kaseti kardeşim, bana alışacaksınız” diye çıkıştı. Gazetecinin, "Parodi” demesine rağmen bakan korumalarından 4 kişi yanında gitti. Korumalar gazetecinin sorduğu soruya ilişkin cep telefonunu inceledi. Bakan Nebati’ye yönelik kaset söyleminin, Güldür Güldür komedi programındaki bir skeç olduğu anlaşılınca, gerginlik sona erdi. Gazeteci ile Bakan Nebati arasındaki kısa süreli gerginlik sonrası söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, gazetecinin soru sormasının mesleki bir gereklilik olduğunu, ancak sorulan sorunun maksadı aşan bir soru olduğunu ve yanlış anlamaya yol açtığını dile getirerek, ortalığı yatıştırmaya çalıştı. Toplantı sonunda Bakan kendisine ‘Kaset’ sorusu soran gazeteciyi yanına çağırarak, "Gel barışalım" dedi. Gazeteci ise ben küs değilim ki cevabı verip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BAKAN BEY BANA PATLADI”

Konuya ilişkin konuşan gazeteci Salih Kale, “Benim ağzımdan kaset lafı çıkınca Bakan bey çok sinirlendi. Benim demek istediğim sosyal medyada daha önce Güldür Güldür komedi programındaki kendisini konu alan parodiydi. Bakan bey 40 gündür çalışmalarını konu alan haberlerin basında yer almamasının acısını, bana sinirlenerek çıkardı. Bakan bey sorumu tam dinlemiş olsaydı, böyle bir gerginlik olmazdı” dedi.