CHP’li Başarır, pazarda tezgâh başına geçti

CHP’li Başarır, pazarda tezgâh başına geçti

 

MERSİN İZ HABER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, el yakan fiyatları yerinde görmek ve vatandaşın içinde bulunduğu çaresizliği anlatmak üzere pazar tezgahının başına geçti. Toroslar ilçesinde nabız yoklayan Başarır, vatandaşın yüksek fiyatlar karşısında ki duruunu gözler önüne serdi.

"2 LİRAYA ALDIĞIMIZ DOMATES 15 LİRA OLMUŞ"

Bir ev hanımı, pazarda Vekil Başarır’a , “Marketten yağ aldım ve şu 1 litrelik yağ 48 lira. 5 kiloluk yağı soruyorum bana 160 lira diyorlar. Aldığımız maaş belli 4250 TL. Nereye vereceğiz? Kira olmuş 1800 TL 2+1 ev. Bir de çocuk var okuyor. Bu garibanlar ne yapacak? Hadi kendimden vazgeçtim, garibanlar ne yapacak. Domatesin fiyatını soruyorum bana 15 TL diyorlar. Yakın zamanda 2 liraya aldığımız domatese 15 lira nasıl verelim?” dedi.

“ARTIK İNSANLAR ÇÖPTEN EKMEK TOPLUYOR”

Tezgah başındaki CHP’li Başarır’ın ‘Cumhurbaşkanı ucuz’ diyor demesine karşılık ev hanımı, “Ona göre ucuz ama bana göre ucuz değil. Ben kendi bütçemi bilirim. Ya biraz insanları düşünsünler, ben artık kendimden vazgeçtim. Bu vatandaşlar, garipler ne yapsın? Yetmiyor, vallahi yetmiyor. 2 iş yapıyorum; bazen temizliğe gidiyorum. Devletin verdiği çocuk parası 200 TL. Verdikleri neye yetecek? 200 TL nedir? Bu insanlar eğer konuşamıyorsa bir sebebi var ki konuşamıyor. Ekmek olmuş 3 lira. Eskiden ekmek çöp oluyordu şimdi artık insanlar çöpten ekmek topluyor” İfadelerini kullandı.

"YAĞIN BİR DAMLASI BİLE BENİM İÇİN ÖNEMLİ"

CHP’li Başarır ev hanımının elindeki bir litrelik yağı alması üzerine ev hanımı, “Ağabey, o bir litrelik yağın bir damlası bile benim için önemli” diye karşılık verdi. Bunun üzerine CHP’li Başarır, “Ben, senin adına bunu mecliste yağ çekenlerin önüne atacağım. Bu yağ şişesini AKP milletvekillerine, yağ çeksinler diye vereceğim” diye konuştu.