CHP’li Başarır: Enerji bakanı yalan söylüyor ve bundan utanmıyor!

CHP’li Başarır: Enerji bakanı yalan söylüyor ve bundan utanmıyor!
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde 4 aydır elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen ve karanlık içinde kalan bir aileyi ziyaret etti. Başarır elektriklerin kes ilmediğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i sert bir dille eleştirerek, “Enerji bakanı yalan söylüyor ve bundan utanmıyor!” dedi.

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Yenişehir ilçesinde 4 aydır faturasını ödemediği için elektriği kesilen aileyi ziyaret eden CHP’li Ali Mahir Başarır,
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i sert bir dille eleştirdi. Başarır, elektriklerin kesilmediğini söyleyen bakana, “Enerji bakanı yalan söylüyor ve bundan utanmıyor!” dedi.

“ONLAR İNKAR EDİYOR AMA DURUM BU”

21.yüzyılda elektriğin temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Ailemiz 4 aydır elektrik faturasını ödeyemediği için elektrikleri kesilmiş. Bakın, biz bunu hep beraber aşacağız. Biz gerçekleri ortaya koyarken onlar inkâr ediyor ama durum bu işte” diye konuştu.

“İNTİHARI BİLE DÜŞÜNDÜM”

Evinin elektriği kesilen acılı baba, “Hiç kendi milletini düşünmüyorlar, bizi düşünmüyorlar, bizim halimizi görmüyorlar. Kaç kere gittik başvurduk ama hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. İnsan önce kendi milletini düşünür. Benim çocuklarımın günlerce aç kaldığı zamanlar oluyor. Kolumdan rahatsızlığım olduğu için iş de bulamıyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kusura bakmayın ama intiharı bile düşündüm.” ifadelerini kullandı.

 

“UTANIN BİRAZ UTANIN!”

 

Elektriklerin kesilmediğini söyleyenlerin yalan söylediğini belirten CHP’li Başarır, şunları söyledi:
“Bakın, elimde Enerjisa’nın elektrikleri kestiğine dair belgesi var. 2 çocuğu olan 4 kişilik bir aile karanlıkta. Türkiye bu durumda. Utanın biraz utanın! Koskoca Enerji Bakanı yalan söylüyor ve yalan söylemekten sıkılmıyor, utanmıyor! Biz bu ailenin elektrik faturasını ödedik, evin ihtiyaçları için gerekli şeyleri yaptık ama peki yapamadıklarımız ne olacak?.”