Varto ve Hınıs derneklerinden örnek dayanışma

Varto ve Hınıs derneklerinden örnek dayanışma

MERSİN İZ HABER

Varto Kültür ve Dayanışma Derneği Mersin Şubesi ile Hınıs Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri düzenlenen ortak piknikte buluştu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği piknikte davul zurna eşliğinde yöresel halaylar çekildi.
Her iki derneğin dayanışma örneği gösterdiği piknik, Mezitli Belediyesi Kuyuluk Kent Ormanı’nda gerçekleşti. Dernek üyeleri ve hemşerileri sabah saatlerinden itibaren piknik alanına akın etti. Varto Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahap Bayar ile Hınıs Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nizamettin Acar,  Anneler Günü nedeniyle masaları tek tek gezerek annelere gül vererek günlerini kutladı.

BİRLİK VE DAYANIŞMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİLER

Her iki dernek başkanı Bayar ve Acar, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı. Başkanlar, bu tür etkinliklerin birlik ve dayanışma açısından önemli olduğunu dile getirdi. Etkinliğe katılan Varto Dernekler Federasyonu (VADEF) Genel Başkanı Mehmet Soydan’da yaptığı konuşmada aynı kültürde olan hemşeri derneklerinin ortak etkinliğinin son derece anlamlı olduğunun altını çizdi.

YILIN ANNELERİNE PLAKET


Etkinlikte daha sonra belirlenen yılın annelerine plaket verildi. Dernek Başkanları Acar ve Bayar yılın anneleri seçilen Naciye Ballı ile Gülten Fırat’a yılın annelik plaketini sundu.

TARHAN ÇİFTİ PİKNİĞİ ZİYARET ETTİ

Bu arada Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sombol Tarhan’la birlikte piknik alanını gezdiler. Tarhan Çifti, etkinliğe katılan kadınlara çiçek vererek Anneler Günü’nü kutladı.
Akşam saatlerine kadar devam eden pikniğe katılanlar davul-zurna eşliğinde yöresel halaylar çekti.

  Varto ve Hınıs derneklerinden örnek dayanışma