Büyükşehir’de “AKİNAN” skandalı

Büyükşehir’de “AKİNAN” skandalı

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Gazeteci Serdar Akinan'a yıllık 4 milyon liralık rank sağlandığı iddiası kentte bomba etkisi yarattı. Havuz medyasına ait Sabah, Takvis ve Yeniçağ gazetelerinde gündeme taşınan iddiaya göre Akinan’a geride kalan 4 yıllık süre içinde 4 milyon TL’lik 5 adet 90 saniyelik reklam filmi "Doğrudan Temin" yoluyla yaptırıldı. Skandal iddia ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve gazeteci Serdar Akinan’ın ise sessizliği sürüyor.

YILLIK 4 MİLYON TL

Mersin’de günün konusu olan ve ulusal basına da taşınan iddiaya göre Gazeteci Serdar Akinan, ayda 5 adet 90 saniyelik reklam filmi karşılığında 375 bin TL’den yıllık 4 milyon liralık da Doğrudan Temin anlaşması yaptı. Akınan’ın, söz konusu reklam filminin çekiminde ise gerekli personel ve ekipman desteğinin de belediyeden sağlandığı öne sürüldü.

AİLESİ İÇİN ÖZEL ARAÇ TAHSİS EDİLMİŞ

İddialara göre görev yaptığı süre içinde ortalıkta pek görünmeyen Serdar Akinan ve ailesine de Büyükşehir imkânlarıyla özel araç tahsisi yapıldı. Söz konusu iddialar arasında CHP'li Başkan Vahap Seçer'in, Akinan'a belediyede tam yetki vermesi sürecinde bazı çalışanlara mobing uyguladığı, bu nedenle de son aylarda kendi isteğiyle istifa ederek işten ayrılmaların yaşandığı da öne sürüldü. Akinan’ın, baskısı sonucu kurum bünyesinde çok sayıda personelin de görev yeri değişikliği istediği de iddialar arasında yer aldı.

KANDİL'DE KARAYILAN İLE GÖRÜŞTÜ PKK'LILARI KAHRAMAN İLAN ETTİ!

Mersin’de 4 yılda aldığı 4 milyon TL ile gündeme düşen ve daha önce Kandil'e giderek, terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan ile görüşen Akinan, sonrasında PKK'lıların kahramanlık hikayelerinin yer aldığı bir kitap yazdı. İştar'ın Kızları adını taşıyan kitapta kadın teröristleri öven Akinan'ın kitapta "Silahların gölgesinde bir kadın hareketi" tanımlaması ise dikkat çekmişti. Gazeteci Akinan'ın PKK'lılar ile çok sayıda fotoğrafı da ortaya çıktı.

SESSİZLİK SÜRÜYOR

Öte yandan skandal ile ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile suçlamaların odağında yer alan Gazeteci Serdar Akinan, sessizliğini koruyor.