(ÖZEL)-Anamur’da tatilcilere iskele kapısı eziyeti

(ÖZEL)-Anamur’da tatilcilere iskele kapısı eziyeti
Devlet eski bakanı AKP’li Kürşat Tüzmen’in, bir süre önce KKTC’ye yüzme etkinliğine açıldığı için ‘Bakana açık, halka kapalı” tepkileri üzerine yat turizmine açılan Anamur İskelesi, kapalı kapısıyla yeniden gündeme geldi. Yat turizmi kapsamında iskeleye yanaşan gemilerden inen yerli ve yabancı tatilciler, kapı kapalı olduğu için hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu günde bir süre mahsur kaldı. Görevlinin kapıyı geçici açmasıyla dışarıya çıkan tatilciler şaşkınlıklarını gizleyemeyerek tepki gösterdi.

MERSİN İZ HABER

Bir süre önce eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in KKTC’ye yüzmesi sırasında ‘Bakana açık, halka kapalı’ şeklinde tepkiler üzerine yat turizmine açılan Anamur İskelesi, kapalı kapısı nedeniyle yeniden gündem oldu. İskeleye yanaşan yat turlarından inen yerli ve yabancı tatilciler, kapın kapalı olması nedeniyle hava sıcaklığının 40 derece hissedildiği günde mahsur kaldı. Görevlinin kapıyı geçici açmasıyla ancak dışarıya çakan tatilciler, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek tepki gösterdi.
Eski bakan Kürşat Tüzmen’in, katıldığı etkinlikle tamamlanmasına rağmen yaklaşık 6 yıldır kapalı olduğu ortaya çıkan Anamur İskelesi, konuya ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine yat turizmine açıldı. Bunun üzerine bölgede yat turu işletmeciliği yapan gemiler, yerli ve yabancı tatilcileri Bozyazı Balıkçı Barınağı’ndan alıp Akdeniz’de turlarını tamamladıktan sonra Anamur İskelesi’ne bırakmaya başladı.

“İSKELE AÇIKSA KAPISI NEDEN KAPALI?”


Güle oynaya çıktıkları turdan dönen tatilciler, bu kez de kapalı kapı engeline takıldı. Gemiden dışarıya çıkmak isteyen aralarında çok sayıda yabancı turistlerin de bulunduğu tatilciler, sıcaklığın hissedildiği 40 derecede dışarıya çıkmak için kapıya yöneldiler. Ancak, eski branda ile kapalı derme çatma demir kapının yeniden kapatılması nedeniyle iskelede bir süre mahsur kaldılar. Dışarıya çıkmak için bir süre sağa sola koşuşturan tatilciler, ‘İskele açıksa kapısı neden kapalı?’ diyerek tepki gösterdiler. Kapının açılmaması üzerine tatilciler, paslı ve bakımsız kilidi açmaya çalıştı. Bu sırada gelen görevli kapıyı açtı ve tatilcilerin dışarıya çıkmasının ardından kapıyı yeniden kilitledi.

İSKELEDE MAHSUR KALAN TATİLCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Tatilciler, Anamur İskelesi’nin açılmasının ardından tur dönüşü kapının bu şekilde kapatılmasına tepki gösterdiler. Anamur İskelesi’nin turizm kenti Anamur’a yakışmadığını kaydeden tatilciler, bir an önce bu yanlıştan dönülerek İskelenin ve kapısının açılmasını istediler.

İŞLETMECİ BULUNAMADI

Yapımının tamamlanarak yaklaşık 2 yıl önce Mersin Bölge Liman Başkanlığı’nca teslim alınan Anamur İskelesi, o gün bu gündür işletmeci bulunamadığı bahane edilerek kapalı tutuluyor. Tepkiler üzerine Anamur Liman Başkanı Ahmet Seymen, iskelenin açılması için talepte bulunan tekne sahiplerinden Yusuf Tuğrul ve Veli Kadir Temel’e iskelenin açıldığını ve teknelerini yanaştırarak yolcu indirip bindirebileceğini bildirdi. Bunun üzerine iki gün boyunca tur faaliyetlerini Anamur İskelesi’nden yürütmeye başlayan tekne sahipleri ve tatilciler kapalı durumdaki kapıyı görünce şaşkına döndüler. Kapının iskelenin işletmeciye verilmemesi nedeniyle güvenlik gerekçesiyle kapalı tutulduğu ifade edildi.

“KAPIYI AÇIN” TALEBİ

Yolcuların yaklaşık 40 derece sıcakta mahsur kalması üzerine kalıcı bir çözüm beklediklerini kaydeden tekne sahipleri, Anamur Liman Başkanlığına taleplerini içeren bir dilekçe verdi. Kapının turizm sezonunda kapalı kalmasının büyük sıkıntı yarattığı dile getirilen dilekçede, zaman geçirilmeden kapının tamamen açılması istendi. Ancak, söz konusu dilekçeye henüz bir yanıt verilmediği öğrenildi.

 

  (ÖZEL)-Anamur’da tatilcilere iskele kapısı eziyeti