Çavuşoğlu: "Mersin Konteyner Limanı yapılacak"

Çavuşoğlu:

MERSİN İZ HABER

Bir dizi temaslar ve partisince düzenlenen etkinlikler için Mersin’e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin Konteyner Limanı Projesi konusunda net konuştu.  Konuya ilişkin mersinizhaber İmtiyaz Sahibi Ali Ekber Şen’in,  “Mersin Konteyner Limanı Adana’ya mı kaydırıldı? Sorusunu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, “Dün akşam ulaştırma bakanımız ile beraberdim. Bu konuyu sordum, projenin Mersin’e yapılacağını söyledi” dedi.

GECİKMELER İHALE KAYNAKLI

Mersin’de yapımı yılan hikâyesine dönen Çukurova Havaalanı, Akdeniz Sahil Yolu, projelerindeki mersinizhaber’in sorusunu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Çukurova Havaalanı’nın alt yapısının tamamlandığını, üst yapısının da yüzde 75’lik kısmının tamamlandığını dile getirdi. Çavuşoğlu, gecikmenin nedeninin ihale aşamalarındaki sorunlar olduğunu, en kısa sürede hizmete açılacağını vurguladı. Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin de son derece zor bir proje olduğunu vurgulayarak önemli aşamalar kaydedildiğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, 10’ncu Kalkınma Planı’nda Mersin olarak işaretlenen “Mersin Konteyner Limanı Projesi’nin, Adana’ya kaydırılacağına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Dün gece uçakta Ulaştırma Bakanımız ile birlikteydim. Mersin’in yakından takip ettiği Mersin Konteyner Limanı Projesi'nin akibetini sordum. Sayın bakan, projenin Mersin’e yapılacağını söyledi.”