Tarsus’ta festival coşkusu

Tarsus’ta festival coşkusu

Bu yıl ‘Kleopatra Yılı’ temasıyla ilki gerçekleştirilen ‘1. Uluslararası Tarsus Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı. Mersin’de şehit cenazesi nedeniyle ertelenen kortej yürüyüşü gerçekleşti. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kleopatra Kapısı’ndan başlayan kortej yürüyüşünde yer aldı ve ardından Cumhuriyet Alanı’nda Tarsuslulara seslendi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLÇEYE RENK KATTI

Klepotra Kapısı’ndan başlayan ve coşkulu bir şekilde gerçekleşen kortej yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Neşet Tarhan ile çeşitli ülkelerden gelen ekipler ve vatandaşlar katıldı. Belediye bandosu eşliğinde birbirinden eğlenceli müziklerle gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile festival havası tüm Tarsus’u sardı. Hem yürüyüşe katılan vatandaşlar, hem de evlerinin balkonlarından, pencerelerinden kortej coşkusuna ortak olan vatandaşlar festival coşkusunu doyasıya yaşadı. Korteje katılan vatandaşlar Cumhuriyet Alanı’nda İzmir Marşı ile karşılandı ve dans gösterilerinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“FESTİVALLERİN AMACI BİR ARADA OLMAK VE KARDEŞLİK DUYGULARI İÇİNDE EĞLENMEKTİR”

Festivallerin amacının bir arada olmak ve kardeşlik duyguları içinde eğlenmek olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Vatandaşlarımız huzur, barış, kardeşlik istiyor. Festivalimiz dün başladı ama dün üzüntüyle uyandık. Bir şehidimiz vardı. Eğitim sırasında kaza sonucu kaybettiğimiz Mersin’de ikamet eden bir şehidimiz vardı. Dün onun yası vardı, onun cenazesi vardı. Şehidimize, tüm şehitlerimize, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüze Allah’tan n rahmet diliyorum, onların önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu. Festivalin Tarsus’a renk ve hareketlilik kattığını, tüm gün festival alanında olduğunu ve etkinliklerin dolu dolu geçtiğini ifade eden Başkan Seçer, “Festival olanca güzelliğiyle, hızıyla, rengiyle, kalabalığıyla devam ediyor. Asıl zenginlik sizlersiniz. Bugün Tarsus sokakları doluydu. Ben de sabahtan bu yana buradaydım. Çok güzel etkinlikler, 27 ülkeden dans toplulukları var, halk dansları toplulukları, folklor ekipleri var. Dünyada kardeşçe yaşamak ne kadar güzel. Herkesin kendi folkloru var, kendi müziği var, kendi dansları var. O güzellikleri Tarsus topraklarında bizlere yansıttılar” ifadelerinde bulundu. Başkan Seçer, düzenledikleri festivallerde amaçlarının insanların kaynaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Bu festivallerin en büyük özelliği kentimizi tanıtmak. Dünyanın her yerinden buraya konuklarımız gelsin. Bakın 27 ülkeden konuklarımız var. Tarsus sokaklarını geziyorlar, Tarsus'un esnafından alışveriş ediyorlar, lokantalarında yemek yiyorlar, buraya bir güzellik, sevgi ve enerji katıyorlar.”

“İNSANLARIN BÖLÜNMESİNİ, AYRIŞMASINI İSTEMİYOR, BÖYLE BİR SİYASET DİLİNİ DE REDDEDİYORUZ”

Konser alanını dolduran gençlere seslenen Başkan Seçer, şöyle dedi:
“Sizlere güzel şeyler söyleyenlerle, sizlere kardeşçe yaklaşanlarla, etnik ayrım yapmayanlarla, din, dil, ırk ayrımı, siyasi ayrımcılık yapmayanlarla beraber yürüyün. Ne çekiyorsa bu memleket ayrımcılıktan çekiyor. Ülkemizde kavga istemiyoruz. İnsanların ayrışmasını, bölünmesini istemiyoruz. Böyle bir siyaset dilini de reddediyoruz, olmaz olsun bu siyaset.”

“TÜM İNSANLAR BİR ARADA BULUNUYOR”

Festivallerin en güzel özelliğinin siyasi ve etnik ayrım gözetmeksizin tüm insanların bir arada olması olduğunu vurgulayan Seçer, şunları söyledi:
“Burada dostça bir aradasınız. Hep bunu koruyacağız. Birliğimizi koruyacağız, kardeşliğimizi koruyacağız. Barış hukukunu geliştireceğiz. Bunu Türkiye'ye yansıtacağız. Türkiyemizi dünyada rekabet eden bir ülke haline getireceğiz. 1.5 yıl sonra seçim sandığına giderken, alnımız ak, başımız dik bir şekilde karşınıza çıkabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz sizlerin içindeyiz, sizlerin yanındayız. Sizler bizim kalbimizdesiniz. Bana oy vermiş vermemiş herkesin başkanıyım. Biz insanları buluşturacağız, kaynaştıracağız. Hep bir aradayız, kardeşçe. Bizler sizin için çalışıyoruz. İlimin peşinden gideceğiz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı çok seviyoruz. Kadınlarımızın yanında, onların destekçisiyiz.”

DERYA ULUĞ COŞTURDU

Festivalin gece programında sevilen sanatçı Derya Uluğ konseriyle Tarsus müziğe doydu, her yaştan vatandaş şarkılara eşlik etti. Kalabalık bir topluluğun doldurduğu Tarsus Cumhuriyet Alanı’nda geç saatlere kadar eğlence ve coşku vardı. Grup Detoxbend’in ardından sahneye çıkan Derya Uluğ ile festivalin coşkusu daha da arttı. Başarılı sahne performansı ile Tarsusluların beğenisini kazanan sanatçı, sevilen parçalarının bir kısmını konsere katılanlarla birlikte söyledi.