Mersin merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

Mersin merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 14 gözaltı
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nce FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Kars ve Hakkari’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 zanlı yakalandı. Kimliği belirlenen 1 kişi aranıyor.

MERSİN İZ HABER

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nce, Kars ve Hakkari’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 14 zanlı yakalanırken, kimliği belirlenen 1 kişi aranıyor. Örgüt mensuplarının Marmara bölge imamlarıyla irtibatlı olduğu ve üniversite öğrencilerini saflarına çekme çalışması yaptıkları saptandı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün Mersin, Kars ve Hakkari’de bulunan mensuplarının faaliyette olduğu belirlendi. Bir süre yapılan teknik-takipten sonra Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, 244 personelin katılımıyla sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

BİR KİŞİ ARANIYOR

Mersin merkezli yapılan operasyonda şüphelilerin ikametlerinde de eş zamanlı arama yapılırken, haklarında gözaltı kararı bulunan 14 şüpheli yakalandı. Kimliği belirlenen 1 kişi ise aranıyor. Şüphelilerin Yapılan ev ve üst aramalarında 1 adet tabanca ve çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu.

MARMARA BÖLGE İMAMI İLE İRTİBATLI ÇIKTILAR

Gözaltına alınan zanlılarla ilgili yapılan araştırmada, güncel FETÖ/PDY yapılanması içerisinde yer alan Marmara Bölge imamlarıyla irtibatlı oldukları, şifreli kaydetme yöntemiyle birbirlerini aradıkları saptandı. Örgüt mensuplarının ayrıca tespit edilen çevrelerindeki başarılı öğrencilerin isimlerini yapı içerisinde faaliyet gösterenlere bildirip saflarına çekmek için çalışma içinde oldukları da belirlendi.

  Mersin merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 14 gözaltı