Mersin’de suç örgütü operasyonu: 30 gözaltı

Mersin’de suç örgütü operasyonu: 30 gözaltı

MERSİN İZ HABER

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nce yaklaşık 6 ay süren teknik-takip sonucunda sabah saatlerinde yapılan operasyonla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen suç örgütü çökertildi. Suç örgütünün 30 zanlısı 10 adet ruhsatsız tasanca ve çok sayıda doküman ile birlikte yakalandı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik ve kaçakçılık suçu işlediği belirlenen suç örgütünü yakın takibe aldı. 6 ay süren teknik takipten sonra sabah saatlerinde belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenlendi. Dron destekli, özel harekat polislerinin de katılımıyla tespit edilen 37 şüphelinin yakalanmasına yönelik 39 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise sahte evrakla taşıma ruhsatı alınmış 10 adet tabanca ile suç unsuru dökümün ve belgeler ele geçirildi.
Mersin’de polisin çalışmasıyla çökertilen suç örgütü mensuplarının, evrakta sahtecilik, rüşvet, kaçakçılık ve tefecilik yaptığı belirlendi.
Gözaltına alınan suç örgütünün 30 şüphelisi ile ilgili işlemler devam ederken, 
Kimliği belirlenen firari 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mersin’de suç örgütü operasyonu: 30 gözaltı