Mersin’de FETÖ yapılanmasına şafak operasyonu: 9 gözaltı

Mersin’de FETÖ yapılanmasına şafak operasyonu: 9 gözaltı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) yapılanmasına yönelik düzenlenen ve 150 polisin katıldığı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, FETÖ terör örgütü ile ilgili yapılan araştırmada zanlıların örgütsel çalışmalar içinde olduğu saptandı. Yapılan teknik takip sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda operasyon kararı alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, sabah saatlerinde belirlenen adreslere 150 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda adreslerinde arama yapılan 9 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlıların emniyet mahrem imamları ve örgütün üst düzey sorumlularıyla irtibatlarının bulunduğu, daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olarak ifade veren şüphelilerin ifadelerinde adlarının geçtiği, örgüte ait olan ve yapıya eleman devşirmek için kullanılan ışık evlerinde kaldıkları, bir şüphelinin örgütte bölge talebe mesüllülüğü görevinde bulunduğu saptandı. KOM Başkanlığından Mersin Emniyet Müdürlüğüne gönderilen Bylock kayıtlarının titizlikle incelenmesi ve analizi neticesinde bir şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi.
Gözaltına alınan zanlarla ilgili işlemler devam ediyor.

 

  Mersin’de FETÖ yapılanmasına şafak operasyonu: 9 gözaltı