Mersin’de IŞİD finans koluna operasyon: 2 gözaltı

Mersin’de IŞİD finans koluna operasyon: 2 gözaltı

MERSİN İZ HABER

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda 2 zanlı yakalandı. Yakalanan 2 kişinin örgütün finans kanadında görev üstlenen kişiler olduğu ifade edildi.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre IŞİD terör örgütü mensubu 2 kişinin finansman konusunda çalışma yaptığı belirlendi. Bir süre yapılan teknik ve fiziki takipten sonra adresleri belirlenen zanlılara yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon kararı alındı. Drone destekli Özel Harekat destekli 20 polisin katılımıyla yapılan eş zamanlı operasyonda H.A ile M.J yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılarla ilgili yapılan araştırmada terör örgütü IŞİD ile iltisaklı şahıslara, derneklere para transferinde bulundukları, finansal ofis vasıtasıyla farklı bölgelerdeki gruplara ve şahıslara aktarmak üzere fon topladıkları ortaya çıkartıldı.
IŞİD terör örgütüne finansman sağladığı değerlendirilen M.J. adlı şahsın ikamet ve iş yerinde yapılan aramada; 75 bin 645 Türk Lirası, 27 bin 391 dolar, 16 bin 655 euro, 2 adet ajanda, 60 adet doküman ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  Mersin’de IŞİD finans koluna operasyon: 2 gözaltı