Mersin’de sahte para operasyonu: 9 gözaltı      

Mersin’de sahte para operasyonu: 9 gözaltı      
Mersin’de polisin 6 ay süren teknik-takibi sonucunda sahte para şebekesi çökertildi. Şebekenin çoğunlukla ATM’leri kullanarak piyasaya 600 bin TL sahte para sürdüğü belirlendi. 9 kişi yakalanırken kimliği belirlenen 7 kişi ise aranıyor.

MERSİN İZ HABER

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya çoğunlukla bankaların ATM’leri üzerinden sahte para sürdüğü belirlenen şebekeyi çökertti. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, kimliği belirlenen 7 zanlı aranıyor. .

600 BİN TL SAHTE PARAYI PİYASAYA SÜRDÜLER

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu sahte para şebekesi ortaya çıkartıldı. Şüphelilerin Mersin başta olmak üzere çeşitli illerde sahte paralarla alışveriş yaptıkları, bu şekilde piyasaya yaklaşık 600 bin Türk lirası sahte para sürdükleri, suç şebekesinin aynı zamanda banka ATM'lerine de sahte para yatırdıkları, paraların ATM'de bile anlaşılamayacak kalitede olduğu tespit edildi.


ATM SAHTE PARAYI ANLAYAMADI

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin sahte paranın anlaşılmaması için genellikle işyerlerinin yoğun çalışma saatlerine denk gelen zamanlarda alışveriş yaptıkları, örgüt üyelerince genellikle 100'lük ve 200'lük banknotların sahte olarak tercih edildiği, ustaca yapıldığı işyerlerinden düşük bedelli ürünlerin satın alındığı, böylece sahte paranın gerçek paralarla bozdurulduğu tespit edildi.

KLİMA İÇİNDE SAHTE PARA

Tamamlanan çalışmalardan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan arama izinleri kapsamında belirlenen 16 adrese sabah saatlerinde 150 polis ile drone destekli, Özel Harekât polislerinin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleşti. Belirlenen adreslerden birinde yapılan detaylı aramada klima peteğine gizlenen sahte paralar bulundu. ATM'lerin güvenlik kemaralarında işlem yaparken görüntülenen zanlıların, tanınmamak için maske ve kapşon taktıkları da saptandı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda sahte para bulunurken, yakalanan  9 zanlı ile ilgili işlemler devam ediyor. Kimliği belirlenen 7 şebeke elemanı ise aranıyor.

  Mersin’de sahte para operasyonu: 9 gözaltı