Türk gençleri ile Suriyeliler arasındaki kavga can aldı

Türk gençleri ile Suriyeliler arasındaki kavga can aldı
Mersin’de Türk gençlerle Suriyeli gençler arasında çıkan sokak çatışması kanlı bitti. Taş, sopa, bıçak ve silahların kullanıldığı kavga sırasında kalbine tek kurşun isabet eden 26 yaşındaki Onur Aki yaşamını yitirdi. Cinayet zanlısı ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alınırken, polis sabaha kadar bölgede yoğun önlem aldı.

MERSİN İZ HABER

Mersin merkez Akdeniz ilçesinde Türk gençlerle Suriyeli gençler arasında meydana gelen kavga cinayetle sonuçlandı. Taş, sopa, bıçak ve silahların kullanıldığı olayda tabanca ile kalbinden vurulan 26 yaşındaki Onur Aki yaşamını yitirdi. Yaşanan olaydan sonra polis, sabah saatlerine kadar Suriyelilerin bulunduğu mahallede yoğun önlem aldı.
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece 21.00 sıralarında merkez Akdeniz ilçesi Nusretiye mahallesinde yer alan Üçgen Park’ta meydana geldi. Parktan geçen Onur Aki ile kimliği henüz belirlenmeyen Suriyeli genç arasında çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga araya girenler tarafından önlenirken, dayak yediği öne sürülen Suriyeli genç bölgeden uzaklaştı.

BASKINA GELDİLER

Meydana gelen kavgadan sonra bölgeden ayrılan Suriyeli genç, bir süre sonra çok sayıda yakını ve arkadaşı ile olay yerine döndü. Sayıları 10’u geçen Suriyeli gençler, parkta beklemekte olan Onur Aki ve arkadaşlarına saldırdı. İki grup arasında taş, sopa, bıçak ile silahların kullanıldığı kavga bir anda sokak çatışmasına dönerek büyüdü. Çatışmada kalbine isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Aki, olay yerine ulaşan ambulans ile kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olay yerine ulaşan çok sayıda polis ekibi, kavganın daha fazla büyümemesi için yoğun önlemler aldı.

GERGİNLİK SABAHA KADAR SÜRDÜ

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede meydana gelen cinayet nedeniyle gerginlik sabaha kadar devam etti. Sokak çatışmasından sonra bölgeyi abluka altına alan polis ekipleri, sabah saatlerine kadar sıkı önlemler aldı. Polis, kavgaya karışan çok sayıda Suriyeli ile Türk gençlerini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Onur Aki’nin ölümüne neden olan Suriyeli zanlının da bulunduğu öğrenildi. Bölgede polisin, sıkı önlemleri devam ederken olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.
Yaşanan olayda yaşamını yitiren Onur Aki'nin cenazesi, yapılan otopsi sonrası Çiftlikköy mezarlığında gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.