MTSO’da 2’nci İzol-Kızıltan dönemi

MTSO’da 2’nci İzol-Kızıltan dönemi

MERSİN İZ HABER

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın uzun süredir devam eden seçim maratonu sona erdi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, güç de olsa seçimi yeniden kazanarak güven tazeledi. Meclis Başkanı Hamit İzol’da ipi yeniden göğüsleyerek kazanan isim oldu.
MTSO’da yönetim ve meclis seçimleri cuma günü yapıldı. Yapılan Yönetim Kurulu seçiminde Ayhan Kızıltan 44 oy alırken, nefes nefese yarıştığı Alper Gürsoy 43, Hakan Kayacı ise 27 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Yapılan itiraz sonucu yeniden yapılan sayımda sonuç değişmedi. Başkanlık yarışını 1 oyla kaybeden Gürsoy, kendi ekibinden 4 kişiyi Kızıltan’ın listesine girdirmeyi başardı.

"YENİ BİR SEÇİM TÜZÜĞÜ HAZIRLAYACAĞIZ"

Yeniden seçilen Kızıltan, kendisine güvenen meclis üyelerine teşekkür etti. Seçim sürecinin yorucu ve stresli olduğunun altını çizen Kızıltan, “Seçim tüzüğünün değişmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvuracağız. Mevcut seçim sistemi hepimizi yoran ve yıpratan kurallardan oluşuyor. Bu nedenle yeni bir seçim tüzüğü hazırlayacağız” dedi.
Kızıltan, geride kalan seçim sürecinde birleştirici ve sağduyulu davranan basın mensuplarına da teşekkür etti.

YENİ YÖNETİM VE ALDIKLARI OYLAR

Ayhan Kızıltan 44, Hakan Çakır 49, Alpay Seyhan 48, Murat Aktoğ 47, Cem Bucuge 46, Gökben Gökbulut 45, Yılmaz Özdemir 45, Zeynel Aydemir 45, Mustafa Özdamar 44, İdris Üstemel 43, İsmail Yavuz 43, İstiklal Koçyiğit 43 oy aydı.

İZOL YENİDEN MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

115 meclis üyesinin katıldığı seçimde 66 oy alan Hamit İzol yeniden meclis başkanlığını kazandı. Meclis başkanlığı seçiminde Yasemin Taş 41, Hüseyin Dinler ise 8 oy alabildi.