Mersin’de emeklinin zam isyanı: Maaşını havaya savurdu

Mersin’de emeklinin zam isyanı: Maaşını havaya savurdu
Mersin’de ekonomik kriz nedeniyle bir süre önce işyerini davul zurna çaldırıp kapatan SSK emeklisi Oktay Avcu, bu kez maaşı olan 4 bin 700 TL’yi havaya savurarak yapılan zammı protesto etti.

MERSİN İZ HABER

Mersin’de bir süre önce kirada bulunduğu ucuzluk pazarı iş yerini davul zurna çaldırarak kapatmasıyla gündeme gelen SSK emeklisi Oktay Avcu, hükümetin yaptığı son emekli zammını protesto etti. Avcu, “Emekli maaşımdan utanıyorum” diyerek emekli maaşı olan 4 bin 700 TL’yi havaya savurarak eylem yaptı.

"ASGARİ ÜCRETİN ALTINDAKİ EMEKLİ MAAŞI ZALİMLİKTİR, ZULÜMDÜR"

Mersinli SSK emeklisi öğle saatlerinde şehir merkezinde bulunan Özgür Çocuk Parkı’na, üzerine giydiği “Emekliyim, talebim sadaka değil maaş” yeleği giyerek geldi. Avcu, çok sayıda sivil polisin önlem aldığı alanda hazırladığı bülteni vatandaşlara dağıttı. Daha sonra ise kısa bir açıklamada bulundu. Avcu, “Emekliyim, talebim sadaka değil. Hak etiğim maaş istiyorum. Asgari ücretin yarısı olan, emekli maaşı adı altındaki 4 bin 700 liracık sadakayı rüzgara savurmak suretiyle, yoldan geçenlere dağıtmacam. Bu çığlığı çoğaltmak ve duyurmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Emekli Maaşımdan utanıyorum. Maaşımı söylemeye utanıyorum. Asgari ücretin yarısı olan emekli aylığımı ve emeklinin utanç bordrosunu yırtıyorum. AKP hükümetine sesleniyorum. Asgari ücretin altındaki emekli maaşı zalimliktir, zulümdür. Verdiğiniz sadakaysa, sadakayı rüzgâra savuruyorum. Emeklinin hakkı sadaka değil, asgari ücretin üstünde bir maaş. Bu sadaka ev kirasına dahi yetmiyor” dedi.

 

  Mersin’de emeklinin zam isyanı: Maaşını havaya savurdu