Çekya’da skandal: Türk Bayrağı ile sevince izin vermediler

Çekya’da skandal: Türk Bayrağı ile sevince izin vermediler
Mersin Yenişehir Çukurova Basketbol Kulübü’nün Çekya’nın başkenti Prag’da ZVVZ USK Praha’yı 78-58 yenerek finale yükseldiği maçta Türk bayrağı ile ilgili skandal yaşandı. FIBA görevlisi maçtan sonra ÇBK oyuncularının açtığı Türk bayrağını ellerinden aldı. Sporcular ise armalarındaki Türk bayrağını göstererek görevliyi protesto ettiler.

MERSİN İZ HABER

Mersin Yenişehir bayan Çukurova Basketbol Kulübü’nün Çekya’nın başkenti Prag’da ZVVZ USK Praha’da EuroLeague Women Final Four, final maçında Türk bayrağı skandalı yaşandı. Mersin Yenişehir Bayan Basketbol takımının ZVVZ USK Praha’yı 78-58 yenerek adını finale yazdırdığı maç sonrasında sporcuların parkede Türk bayrağı ile sevinç gösterisi yapması Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) görevlisi tarafından engellendi. Ellerinden Türk bayrağı alınan sporcular, armalarındaki bayrağı göstererek protesto gösterisinde bulundu.

TÜRBİNDE BAYRAK AÇTIRMADILAR

enişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü Çekya’nın başkenti Prag’da EuroLeague Women Final Four finalinde ev sahibi ZVVZ USK Praha ile karşılaştı. Maçın başından itibaren üstün bir oyun sergileyen Mersin ekibi ÇBK, rakibine büyük bir üstünlük sağlayarak maçı 78-58 yenmeyi başardı. Maçın bitiş düdüğünden sonra türbinlerde bulunan taraftarlar Türk bayrağı açtı. Ancak, ismi öğrenilmeyen FIBA görevlisi, türbinlerde taraftarların açtığı bayrağını almaya çalıştı. Bu durumu gören oyunculardan Sinem Ateş, Türk bayrağını alarak diğer arkadaşlarıyla sevinç gösterisi yaptı. Bu sırada türbinde bayrak açılmasına engel olan FIBA görevlisi sevinç gösterisi sırasında açılan Türk bayrağını Sinem Ateş’in elinden alarak gösteriye izin vermedi. Elinden Türk bayrağı alınan Sinem Ateş ve diğer sporcular ise şaşkınlıklarını gizleyemediler.

“HADİ BUNU DA ALIN”

Galibiyet sevinci sırasında ellerinden Türk bayrağı alınması ile şaşkına dönen ÇBK oyuncuları, bu kez formalarının ön tarafında yer alan Türk bayrağı armasını göstererek, “Hadi bunu da alın” diyerek protesto gösterisinde bulundu. 

BAŞKANDAN TEPKİ

Takıma destek vermek için Çek Cumhuriyeti’ndeki maça giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar”

BAŞKAN SEÇER, KUTLADI

Bu arada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'de sosyal medya hesabınrdan yaptığı paylayşımla ÇBK'yı kutladı. Seçer'in paylaşımı şöyle:
"ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, USK Prag'ı eleyerek EuroLeague Women'da finale çıktı ve Fenerbahçe Alagöz Holding’in rakibi oldu. Tebrikler"

FİNALİN ADI ÇBK-FENERBAHÇE

ÇBK Yenişehir, kendisi gibi ilk maçını galibiyetle kapatan Fenerbahçe Alagöz Holding ile 16 Nisan Pazar günü final maçında karşılaşacak.

 

  Çekya’da skandal: Türk Bayrağı ile sevince izin vermediler