’80’ler buluşması’nda ’yaza merhaba’

’80’ler buluşması’nda ’yaza merhaba’

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının ‘80’ler buluşması’ ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının ‘yaza merhaba partisi’ etkinliği çerçevesinde, yaş almış vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının haşere ile mücadele çerçevesinde üretilen aromatik bitkilerin tanıtımı ve dağıtımı da yapıldı. Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer de aromatik bitkileri vatandaşlara dağıttı.
Etkinlikte, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının kurduğu stantta da yaş almış yurttaşlara şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenme fırsatı bulan yaş almışlar, Büyükşehir Belediyesi sayesinde dolu dolu bir gün geçirdi, şarkılar söyleyip danslar etti.

“HAYATIMIZDAN SEVGİSİZLİĞİ, KÖTÜLÜĞÜ HEP UZAKLAŞTIRALIM" 


Konuşmasına, “Sizleri seviyoruz, değerli buluyoruz” diyerek başlayan Başkan Vahap Seçer, etkinliğe katılmaktan dolayı eşi Meral Seçer ile kendisinin mutluluk duyduklarını söyledi. Seçer, “Hep güzellik, mutluluk içerisinde olalım. Hayatımızdan sevgisizliği, kötülüğü hep uzaklaştıralım. İnsanları sevelim sayalım. Nefret, ayrımcılık, kötülük, düşmanlık olmasın. 85 milyon kardeş gibi yaşayalım. Bu ülkede ve Mersin’imizde neyimiz eksik? Denizimiz, dağımız, havamız, ovamız, insanlarımız güzel. Mersin’in insanları çok güzel. Mersin, Türkiye’nin bir özeti. Mersin dediğin zaman Hatay da var, Trabzon, Ankara'da var, İzmir, Diyarbakır, Van, Erzurum da var. Türkiye'nin her yeri burada. Bu güzel ülkemizin her noktasından vatandaşımız buraya gelmiş, gayet güzel ve mutluluk içerisinde yaşıyor” dedi.

“SİZLERİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM" 

Mersin’in nüfusunun, Türkiye'nin her yerinden gelen insanlar sayesinde hızla arttığını hatırlatan Başkan Seçer, “İnsanlar buraya daha iyi eğitim, daha fazla ekmek, daha fazla kazanç elde etmek için gelmiş. Mersin de bereketli bir yer. Ben de bu kentin, sizlerin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Mersin halkının çok farklı dolduğunu ve bu farkı 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında uzattığı yardım eli ile bir kez daha gösterdiğini kaydeden Seçer, “Depremde 11 ilde acılar yaşadık ama 11 ilin yaşadığı acıların bütününü biz Mersin’de yaşadık. Çünkü herkes buraya geldi. O kardeşlerimizi aldık bağrımıza bastık. Mersin halkı evine aldı bu insanları, onlara sofra açtı. Onlara şefkat elini, sevgi elini uzattı. Mersin halkı böyle. Onun için çok seviyorum Mersin’i” ifadelerini kullandı.

“BEN SİZİN BAŞKANINIZ OLDUĞUM SÜRECE, SİZİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYİZ" 


Mersin’de yaşayan her yurttaşa eşit hizmet verebilmek adına çalıştıklarını söyleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti:
"Belediye herkese bakacak. Devlet ve kurumları, belediyesi görevini yapacak. Bu lütuf değil, benim param değil, hiçbir bakanın parası değil, sizlerin parası. Biz sizi kimseye muhtaç etmemek için çalışmak zorundayız. Bu bizim görevimiz ve görevimizi de layıkıyla yaparız, hiç endişeniz olmasın. Ben sizin başkanınız olduğum sürece sizi hiç kimseye muhtaç etmeyiz. Biz büyüklerimizi, vatandaşımızı kendi öz annemiz, öz babamız, öz akrabamız gibi koruruz, benimseriz. kadın ve Aile Hizmetleri, Sağlık İşleri, Sosyal Hizmetler gibi birçok daire sosyal hizmet öncelikli çalışIYOR. Üç dairemiz tamamen kadına, çocuğa, hastaya, yaşlıya, gence, eğitime, sağlığa hizmet ediyor. Sizlere hizmet ediyor. Kimsesi kalmamış amcamızı, büyükbabamızı, büyükannemizi arıyorlar. 700 vatandaşı her gün arayarak, bir şeye ihtiyacı var mı, sağlığı yerinde mi diye soruyorlar.” dedi.

“BİZ VARIZ RAHAT OLUN. HER ZAMAN YANINIZDAYIZ" 

İlgilenecek kimsesi olmayan yaş almış vatandaşlara Büyükşehir Belediyesinin verdiği evde sağlık, bakım, temizlik ve yemek hizmetlerini anlatan Başkan Seçer, şöyle devam etti; “Bu hizmetler çok önemli. Hastası olan vatandaş daha iyi bilir. Biz varız rahat olun. Her zaman yanınızdayız. Bizim vatandaşımız aç, açık kalamaz. Merkezde bulunan ve hasta yakınlarını ağırlayan Refakatçi Evi hizmeti verilor. İhtiyacı olan vatandaşların 'Alo 185’i arayarak hizmetten faydalanabiliyor. Bu, yaptığım yoldan daha önemli. Bir insan acı çekiyorsa, bir yeri ağrıyorsa, aç ise yaptığım yolun hiçbir kıymeti yok. Bunlara önem veriyoruz. Belirli aralıklarla kurulan Üretici Kadın Pazarlarına da vatandaşlarımızın gitmesini öneriyoromu. Çok keyifli, ben bazen gidiyorum. Üreticilerimiz ürünlerini getiriyorlar orada satışa sunuyorlar. Bu çok önemli. Çünkü kadının ekonomik özgürlüğü olursa, eli para tutarsa kendini daha iyi ve daha güvende hisseder."

“KADINLARA HER ALANDA İMKAN AÇALIM" 

Atatürk’ün kadınlara verdiği değeri ve önemi ifade eden Başkan Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“‘Kadın okuyacak, kadın doktor, öğretmen, mühendis, sanatçı olacak, yurtdışına gidecek’ dedi Atatürk. Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Mersin’in. Mersin böyle modern bir kent. İlk kadın belediye başkanı Müfide İlhan. Ben de şimdi rahmetli başkanımızın bıraktığı koltukta oturmaktan ve 3 çeyrek asır önce bir kadının bu memleketi yönetmesinden Mersin adına gurur duyuyorum. Kadınlar her yerde olsun istiyoruz. Kadınlara her alanda imkân açalım.” 

ETKİNLİK DOLU DOLU GEÇTİ 

Etkinlik kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının ‘Kadın Atölyeleri El Sanatları Sergisi’de yer alırken, Başkan Seçer ve Meral Seçer stantları gezdi. Sergide; Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan atölyelerden Gözne Dokuma Atölyesi, Gazi Çiftliği, Ahşap Atölyesi, Rölyef Atölyesi, Kırkyama Atölyesi, kâğıt ipten aksesuar yapımı atölyesinde üretilen el işlerinin yer aldığı eserler sergilendi. Başkan Seçer ve Meral Seçer konuşmaların ardından yaş almış vatandaşlarla birlikte yemek yedi. Başkan Seçer’e sürpriz pasta kesimi de yapılırken, Başkan Seçer ve Meral Seçer pastayı doğum günleri olan 107 yaşındaki Zeliha Körkün ve 106 yaşındaki Elif Duman ile birlikte kesti. Başkan Seçer ve Meral Seçer, 2 yaş almış kadına madalya hediye etti.
Etkinlik kapsamında ayrıca yaş almışlar taş ve ahşap boyama, mandala resim boyama, jenga, bileklik atölyesi ve sağlık için egzersiz yaptı.