Toros Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Toros Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Toros Üniversitesi'nde 950 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşandı. 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni, Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.950 öğrencinin mezun olduğu törene Toros Üniversitesi kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Sertaç Özveren, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören mezun öğrenciler ve öğretim elemanlarının kortej yürüyüşü ile başladı.
Törende konuşan Rektör Porf. Dr. Ömer Arıöz, her güne önce Türkiye sonra Mersin şiarıyla başladıklarını belirterek, "Değerli öğrencilerim, değerli kardeşlerim, uzun zaman önce sizin yürüdüğünüz yolda yürüdüm. Tam 35 yıl önceydi, Endüstri meslek ve teknik lisesinde öğrenciydim, yeni yeni kendimi tanımaya başlıyordum. Delikanlıydık, deli akıyordu kanımız. O yaşlarda aklı balık olmaya başlıyorduk herhalde ki, ne yapacağız, nasıl yapacağız, diye kendime soruyordum. Daha üniversite sınavına girmemiştik. O düşünceli günlerden geçerken bir sevdaya tutuldum. Ders çalışıyor, onu düşünüyordum. Hayaller kuruyor, daha çok sevdalanıyordum. Üniversite sınavı yaklaşıyor, zaman geçtikçe tutkum daha da artıyordu. Aradan bir süre geçtikten sonra anladım ki bu sevda benim her şeyimi etkiler olmuştu. Ne yaparsam yapayım düşünmeden duramıyordum. Bir ses duysam onun sesi aklıma geliyordu. Nereye baksam onu görüyordum. Bu duygu ve düşüncelerle girdim sınava, sınavda hep aklımdaydı. Karşılıksız seviyordum. Onu düşündükçe, hayal ettikçe daha iyi oluyordum, her şey daha kolay geliyordu. Demek ki sevgi buymuş, sevginin gücü buymuş diyordum. Aklımdan hiç çıkmadan girdiğim sınav sonrası Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanmıştım. İlk defa ailemden ayrı kalmıştım. Ancak kendimi hiç yalnız hissetmiyordum. Çünkü o vardı hep aklımda. Günler aylar yıllar geçiyor, sevgim hiç azalmadan büyüyordu. Ancak hem sevdiklerim hem kendim için bitirmem gerekiyordu okulumu. Öyle de oldu bitirmiştim bölümü ve diplomamı almıştım" ifadelerinde bulundu.
Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise herkesin hayıtının çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"İbret alınacak hayatlar vardır. Bir arkadaşım demişti ki 'ya yazılacak değerde bir hayatımız olmalı veya okunacak değerde bir kitabımız olmalı.' Biz naçizane bunları yapmaya çalıştık. Ben 52 sene önce bu işe başladığım zaman şöyle düşünmüştüm. Her şeyimizi borçlu olduğumuz ülkemize karşı nasıl bir tavır içinde olursak, nasıl bir çaba gösterirsek ödeşebiliriz. Eğitimin bunun en kolay yolu ve en doğru yolu olduğuna inandık. 52 sene önce tek başıma yola çıktım ama birde baktım ki yanımda, arkamda bir sürü idealist insanlar oldu. Sevgili gençler özel bir dönemin mezunlarısınız. Türkiye'nin 100. yılı. Bu herkese nasip olmaz. Hatta hiç kimseye nasip olmayacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılındaki mezunlar sizlersiniz. Devletimizin hedef koyduğu Türkiye Yüzyılının hizmetkarları, kurucuları ve emekçileri olacaksınız. Gençler hocalarınız, aileleriniz ve devletimiz emin olun bir tek size güveniyor ve bu güvenimiz de asla boşa çıkmayacaktır. Bizim ülkemize karşı olan borçlarımız, sorumluluklarımız ancak ona hizmetle ödenir. Büyük önder Atatürk demiş ki 'bu millet kendisine hizmet edenleri baş tacı yapar.' Biz sizden hizmet bekliyoruz." 
Tören, öğrencilerin kep fırlatmalarıyla son buldu.