Erdemli’de köyler arası futbol heyecanı başladı

Erdemli’de köyler arası futbol heyecanı başladı

Mersin'de 18'incisi düzenlenen ve 122 karşılaşmanın oynanacağı köyler arası futbol turnuvasında tribünün büyük bölümünü kadınlar doldurdu. Çocukları ile geldikleri tribünde takımları için tezahürat yapıp alkış tutan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Futbolcuların her pozisyonunda tribünlerde heyecanın dozu da arttı.
Erdemli ilçesinde kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Kaymakamlık Kupası futbol turnuvası, bu yıl 42 köy ve mahalle takımı ile binin üzerinde futbolcunun katılımıyla başladı. Başlama vuruşu öncesinde kadınlar arasında halat çekme yarışması yapıldı. Ardından turnuvanın başlama vuruşunu Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, beraberinde Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Spor Müdürü Ökkeş Demir, sporcularla yaptı.

Vali Pehlivan, 71 mahallesi bulunan Erdemli'de turnuvaya 42 takımın katıldığını belirterek, "Erdemli ilçemiz sporun etrafında kenetlenmiş, kadınıyla erkeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla spora olan ilgisini bu turnuvaya yansıtmış ki 18 yıl boyunca devam etmiş. Sadece bir yaş gurubu değil, her yaş gurubundan ve özellikle hanım kardeşlerimizin ilgi göstermesi dikkat çekici. Kadınlarımızın, hanım kardeşlerimizin bu turnuvaya ilgi göstermesi inanıyor ve biliyoruz ki centilmenlik düzeyini daha da arttıracak. Bu turnuvaların kardeşçe, dostluk çerçevesinde geçmesine büyük katkı sağlıyordur ve sağlayacaktır" dedi.