Uluslararası Tarsus Festivali başladı

Uluslararası Tarsus Festivali başladı

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 17-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘2.Uluslararası Tarsus Festivali’ başladı. Gürcistan ve Makedonya Halk Dansları Toplulukları kenttin farklı noktalarında gösteriler düzenlendi. Birbirinden renkli dansları ve kıyafetleriyle dans toplulukları izleyenleri kendine hayran bıraktı.
‘Şahmeran’ temasıyla 17-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde; atölyeden workshoplara, defileden söyleşilere, film gösterimlerinden ulusal ve uluslararası halk dansları topluluğu gösterilerine kadar birçok etkinlik katılımcıları bekliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ve dolu dolu geçecek olan festivalde sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso sahne alarak, şarkılarıyla Mersinlileri coşturacak.

DANS GÖSTERİSİNİ İZLEYENLER HAYRAN KALDI

Dans gösterisinden çok keyif aldığını söyleyen ve kendisinin de Boşnak göçmeni olduğunu ifade eden Hülya Özdemir “Dans edenleri görünce çok duygulandım. Tekrardan gençlik günlerimi hatırlamak güzeldi. O havaları oynamak içimden geldi. Büyükşehir Belediyemiz iyi ki böyle bir etkinlik yaptı. Büyükşehir’in yaptığı her şey çok güzel, her şeye bayılıyorum. Festivallere gidiyorum, geziyorum. Bizler için bu yaştan sonra bunları seyretmek var. Hele ki memleket kokusu gelirse daha da güzel oluyor, tadına doyulmuyor” dedi. Festivalin Tarsus’un ve Mersin kültürünün tanıtılması için oldukça iyi düşünüldüğünü belirten Duran Kunt, “Diğer illerde yapılan kültür-sanat faaliyetlerine göre buradakileri daha güzel buluyorum. Bu tür etkinlikleri izleyenlerin kendini şanslı hissetmesi gerekir. Olabilecek en iyisini yapmaya çalışıyorlar.  Kültürel manada memnunuz” diye konuştu. 
Dans topluluklarının keyifli bir gösteri yaptığını kaydeden üniversite öğrencisi Hüseyin Tehci, “Adana’ya gitmek için tren garına gelmiştim, böyle bir gösteriyle karşılaşınca şaşırdım. Gösteriyi izledim ve çok beğendim. Festivale ben de katılmayı düşünüyorum, çok keyifli bir festival olacak” ifadelerine yer verdi.