Büyükşehir’in gönüllü ordusu  

Büyükşehir’in gönüllü ordusu   

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü; toplumdaki dayanışmayı, sosyal sorumluluğu, empatiyi, farkındalığı ve kalkınmayı artırmak amacıyla hizmetlerine gönüllü katılım sağlanmasına olanak sunuyor.
Büyükşehir bu sayede, bilgisini, zamanını ve emeğini iyiliğe dönüştüren, hiçbir karşılık beklemeden toplumun güçlenmesine ve gelişmesine katkı sunarak, toplumsal yardımlaşma örneği sergileyen gönüllülerle bugüne kadar, kadın ve çocuk alanında birçok çalışmaya imza attı. Büyükşehir kent genelinde toplam 721 kayıtlı gönüllü ile el ele vererek çalışmalar yapmayı sürdürüyor.

‘EVİMİZ ATÖLYE PROJESİ’ İLE 31 MAHALLEDE TOPLAM 1961 KADINA ULAŞILDI

Bugüne kadar ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında, Mersin’den Kadın Kooperatifi’nin iş birliği ve 6 gönüllünün katkılarıyla yürütülen projede, kadınlara Oyuncak Yapım Atölyesi’nde eğitimler verildi. Bu proje sayesinde, Mersin merkez ve ilçelerinde 31 mahallede toplam 1961 kadına ulaşıldı. Dönemsel olarak da oyuncak üretimleri devam ediyor.

GÖNÜLLÜLER, ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE EĞİTSEL ÇALIŞMALARA DESTEK SUNUYOR

Gönüllülerin destek verdiği çocuk atölye çalışmaları ve eğitsel çalışmalar kapsamında; satranç, taş boyama, resim, masal anlatımı, capoeira dans, geri dönüşüm, matematik, fizik, çocuklara özel pasta yapımı, robotik kodlama atölyeleri ile beslenme alışkanlıkları eğitimi verildi. Gönüllülerin destek verdiği kadın atölye çalışmaları ile eğitsel çalışmalar kapsamında da hasır örgü, punch nakışsı, makrome, dokuma, seramik, kirmen (geleneksel yün eğirme) atölyeleri ile tiyatro çalışmaları, reyhan şerbeti yapım kursu, üretici kadınlara ürün paketleme, pazarlama eğitimleri ve geleneksel yöntemlerle gıda üretimi eğitimleri ile Büyükşehir’in etkinliklerinde müzik ve ritim dinletisi yapılıyor. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasındaki süreçte de Mersin Büyükşehir’in gönüllüleri hem araç hem de insani yardım toplama ve paketleme desteği vererek dayanışmayı büyüttü.