MTSO 138 yaşında

MTSO 138 yaşında

MERSİN İZ HABER

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 138’inci yaşını kutladı. Kutlamalar kapsamında Atatürk’ün huzurunda bir araya gelen Meclis Üyelerine seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak üretmeye, iş ve aş vermeye, kentimizin ve ülkemizin zenginliği olmaya devam edeceğiz” dedi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kuruluşunun 138’inci yılını kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Meclis Üyeleri ve Oda Personeli, Odanın kuruluşunun 138’inci yılını, Atatürk’ün huzurunda kutladı. Şehitlerin anısına durulan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Meclis Başkanı Hamit İzol, Atatürk anıtına çelenk sundu. 

ÇAKIR: “MTSO’NUN BİR PARÇASI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Törende kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Oda’nın kuruluşunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun öncesine dayandığını hatırlatıp, “Ancak, Mersin ve Mersin ekonomisi, Cumhuriyet değerleri ile yücelerek, bugünlere gelmiştir” dedi. Bu nedenle Cumhuriyeti ve bağımsızlığı hediye eden Büyük Atatürk’ün huzuruna geldiklerini kaydeden Çakır, “138’inci yılımızda kentimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda, en büyük destekçisi olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi kentimize ve ülkemize sahip çıktığımızı göstermek için buradayız” ifadelerini kullandı. Ata’nın huzurunda Mersin iş dünyası olarak üretmeye, iş ve aş vermeye, kentin ve ülkenin zenginliği olmaya devam etme sözü de veren Çakır, “Siyaset üstü bir duruşla birleştiren, kucaklayan ve değer katan olmaya devam edeceğiz. Yorulmadan, şikayet etmeden, oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz. Bu 138 yıllık süreçte, kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan, emek veren, görev alan herkese teşekkür ediyoruz. 138’inci yaşımız kutlu olsun. MTSO’nun bir parçası olmaktan, siz değerli dostlarımla Mersin’e, ülkeme ve milletime hizmet etmekten onur duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

İZOL: “BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZDEN DOLAYI KUTLUYORUM”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Meclis Başkanı Hamit İzol ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“138’inci kuruluş yıldönümümüzü Atamızın huzurunda kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Hepimiz birlik ve beraberlik içindeyiz. Samimi bir duruş gösteriyoruz. Bizim tek yürek olmamız Mersin’e verdiğimiz sözü yerine getirdiğimizi de gösterir. Bu özelliğimiz nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da teşekkürü vardır. Bu birlik ve beraberlikten doğan enerji şehre de yansımaktadır. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.”
MTSO Komitelerine de değinen İzol, komitelerin hiçbir dönemde bu kadar aktif çalışmadığını söyledi. MTSO’nun çalışan komiteleri, meclisi ve yönetimiyle yalnızca kentin ekonomisine değil, eğitimine, kültürüne, sanatına, sosyal hayatına da katkı sunduğunu kaydeden İzol, sözlerini, “Bu şehirde sizler birer örneksiniz. Çabalarınız ve başarılarınızdan dolayı kutluyorum” diye tamamladı.