Mersin’de 3 Ocak Zafer Yürüyüşü

Mersin’de 3 Ocak Zafer Yürüyüşü

MERSİN İZ HABER

Mersin’in sembolü haline gelen “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşünde” bu yıl da birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verileceği açıklandı.Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 102. yıl dönümünde Mersin Valiliği ile düzenleyeceği etkinlik, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak’ı bu yıl da coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, “Milli değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Başkan Yılmaz, 3 Ocak Zafer Yürüyüşünde herkesi tek yürek, tek nefes olmaya davet etti.

“3 OCAK, HEPİMİZİN BAYRAMI”

Kentimizin Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 102. yıl dönümünü kutlamak üzere, milli mücadele ruhu ve gururuyla 3 Ocak Çarşamba günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde Zafer Yürüyüşü için bir araya geleceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Marşlar ve mehteran eşliğinde bayraklarımızla, kalpaklarımızla Cumhuriyet Meydanı’na kadar “Devlet Millet El Ele” hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu. “3 Ocak, destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir” diyen Başkan Yılmaz, şunları söyledi:
“Nice zorluklara kahramanca göğüs germiş, hiçbir koşul altında vatanını terk etmemiş ve kanının son damlasına kadar mücadele etmiş olan atalarımızın mirasını, bugün dahi, gururla omuzlarımızda taşıyoruz. Mersin'in en önemli ortak değeri 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu ’dur. Bunu hep birlikte yaşamamız, çocuklarımıza öğretmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Mersin Valiliğimizin himayesinde yapacağımız Zafer Yürüyüşümüzde buluşalım.”
3 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Cemal Paşa Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşe bu yıl da köyden kente binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.