10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Etkinlikte konuşan Başkan Kaya Tepe, gelinen süreçte gazetecilerin ağır yaşam koşulları altında bulunduğunu belirterek, birlik ve dayanışmanın önemine işaret etti.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MGC Başkanı Kaya Tepe ile gazeteciler ve bazı kurum temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende MGC Başkanı Kaya Tepe çelenk sundu.

“GAZETECİLER ŞU AN ZOR DURUMDALAR”

Etkinlikte konuşan MGC Başkanı Kaya Tepe, 10 Ocak’ın tarihsel süreci hakkında bilgiler verdi. Gazeteciler tarihin her döneminde en zor şartlarda görevini yaptığına dikkat çeken Başkan Kaya Tepe, “Teknolojik gelişmelerin, ekonomik gelişmelerin bize fayda sağlayacağını düşünürken, ne yazık ki öyle olmadı. Özellikle teknolojinin gelişmesi, dijital medyaya geçiş, eski geleneksel medyayı çok zor durumda bıraktı. Bütün medya çalışanları gazeteciler şu an zor durumdalar. Gazetelere verilen ilanların sayıları azaldı. Çok büyük bir baskı maliyetleriyle karşı karşıyalar. Demokrasinin güçlü olmasını istiyorsanız, medyanızı güçlü tutmanız lazım. Gazeteciler, sesini duyurmak isteyen vatandaş adına bir şekilde bunu siyasi otoriteye ulaştırmaya çalışır" dedi.

“DAYANIŞMA VE BİRLİKTE HAREKET ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

10 Ocak tarihini, gazetecilerin dayanışma günü olarak niteleyen Başkan  Kaya Tepe, şunları söyledi:
"Profesyonel gazetecilerin bu işi yaparken gazetecilik etik değerlerine bağlı olduğunu, ona göre gazetecilik yaptığını unutmamak gerekir. Tabi bütün gruplarda örgütlü olmak, birlik olmak çok önemli ve emeğin en yüce değer olduğunu, dayanışmanın, birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Basın ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, toplum yararını her şeyin üstünde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının gününü kutluyorum. Gazetecilik uğruna hayatlarını kaybeden her bir meslektaşımıza, her bir vatan evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor şartlar altında ilkeli ve doğru anlayışıyla toplumun gözü, kulağı olmaya devam eden gazetecilerin birlik ve beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun."