Büyükşehir’den mis kokulu şenlik

Büyükşehir’den mis kokulu şenlik

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Bu Şenlik Mis Kokuyor’ sloganıyla bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Nergis Şenliği’ne katıldı. Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer renkle görüntülerin yaşandığı şenliğin ardından tarlada hasat yaptı.
Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi Çat Mevkii’de düzenlenen şenliğe Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Mersin Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından nergis üreticilerine destek olmak ve bölgede nergis üretimini yaygınlaştırarak yeni kazanç kapıları oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen şenlik, üreticilerin yüzünü güldürdü. Mis kokulu nergis tarlasında yapılan hasat ile başlayan şenlik, Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından da çocuk oyun alanlarının kurulduğu şenlikte, tarla gezisi, atölyeler, yarışmalar yer alırken, Ayşe Dinçer de konser verdi. Nergis Demeti Yapma Yarışması’nın ardından açılış konuşmalarına geçildi.

SEÇER: “MERSİN ANADOLU’NUN TA KENDİSİ DEMEK”

Nergis Şenliği’ne katılanların güzel bir enerji oluşturduğunu belirten Başkan Seçer, “Bu sizin sıcaklığınız. Gönlümüzün, ruhumuzun sıcaklığı. Çünkü biz sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, birliği ve beraberliği biliyoruz, onun sıcaklığını yaşıyoruz. Hep böyle olsun, hep daim olsun. Bu ülke çok güzel, Mersinimiz çok güzel. Mersin demek Türkiye demek. Anadolu’nun ta kendisi demek. Mersin’in topraklarından bereket fışkırıyor. Turizm, ticaret, liman; dünyanın dikkati burada. Ne kadar çok hizmet ne kadar çok kalkınma o kadar çok refah, mutluluk” dedi.

“MERSİN GENELİNDE 338 BİN 500 ADET NERGİS SOĞANI DESTEĞİ SAĞLADIK”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nden destek alan kadınların daha özgür ve mutlu olduğunu da vurgulayarak, “Önemli olan işte bunu yaşatmak. Burada nergis soğanı dağıttığımız bacılarımız da aynı, Çaltıbozkır’da, Silifke’de lavanta fidesi verdiğimiz bacılarım da aynı, sulama borusu ve fidan verdiğimiz üretici kardeşlerim de aynı. Onlar ‘Çalışalım, üretelim, ayakta duralım’ istiyorlar. Biz de zaten bunu yapıyoruz. Tarsus’ta 96 bin 700 adet, Mersin genelinde de 338 bin 500 adet nergis soğanı desteği sağladık. Bunlar tarıma elverişsiz bölgelere ekiliyor ve o ailenin de gelirine bir katkı sunmuş oluyor” diye konuştu.

“BU ŞENLİK MİS GİBİ NERGİS VE KARDEŞLİK KOKUYOR”

Başkan Seçer, yaptıkları şenliklerin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini kaydederek, “Bu şenlik mis gibi nergis ve kardeşlik kokuyor. Belediye Başkanlığı yapacak insanın kalbinde insan sevgisi olacak. Ayrımcılık ve adaletsizlik olmayacak. Ben eminim Mersinliler hem ahde vefayı bilir hem ferasetleri vardır hem iyiyi kötüyü ayırır” ifadelerinde bulundu.
“SİZLERE YENİ DÖNEMDE DE ÇOK HİZMET GETİRECEĞİZ”

CHP’nin Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç’a ilişkin konuşan Seçer, “Bizimle yaptığımız hizmetlerde ve meclis çalışmalarında kendinin de katkısı oldu” diyerek, hizmetin bir takım oyunu olduğunun altını çizdi. Sadece başkanın değil, meclis üyesinin, bürokratların ve bütün takım arkadaşlarının kente hizmet verdiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:
“12 bin kişilik bir ekiple Mersin Büyükşehir Belediyesi sizlere hizmet veriyor” dedi. Ali Boltaç’ın Tarsus Belediyesi’ne, kendisinin de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunu hatırlatan Seçer, “Bu iyi bir uyum. Ali Boltaç Tarsus Belediye Başkanı olacak, Vahap Seçer 2. dönem de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devam edecek. Tarsuslular; bu uyumla 5 yılda size yaptığımız hizmetlerin çok ötesinde hizmetleri gelecek dönem de getireceğiz, bu Vahap Seçer sözüdür. Sizden destek istiyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN TÜM DAİRELERİ KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTI

Tüm dairelerin koordineli bir şekilde çalıştığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen şenlikte, 7’den 70’e herkes güzel zaman geçirdi. Şenlikte, çocuklar için de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuk oyun alanları oluşturuldu. Dans edip bol bol oyun oynayan çocuklar, şenlikte aileleriyle birlikte boyama yapıp keyifli zaman geçirdi. Şenlikte kurulan üretici stantlarında da yiyecek, içecek, nergis, organik ürünler, takı toka, el işi ve el yazmaları, seramik ürünler, meyve kuruları ve keçe oyuncaklar olmak üzere pek çok ürün satışa sunuldu.
Şenlikte, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşların içi ısınsın diye sıcak çorba ve kaynar dağıtımı yaptı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Yüzde Yüz Cumhuriyet Yüzde Yüzde Spor’ mottosuyla sporla buluşmayan çocuk kalmasın diye ilçe ilçe gezen Sporbüs Aracı da etkinlik alanında yer aldı. Survivor parkuru, bayrak yarışı, slalom top sürme oyun parkuru ile çocuklar hem enerjilerini attı hem de güzel havanın tadını çıkardı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin güneş teleskobu ile çocuklar güneşi, güneş patlamalarını ve güneş lekelerini gözlemledi.
Aynı zamanda nergis üreticileri ile en iyi nergis dizme yarışması yapıldı. Kendilerine dağıtılan 50 nergis ile en iyi nergis demetini yapan birinciye Başkan Seçer tarafından organik gübre hediye edildi. Yarışmada Müjgan Aladağ 1., Rüveyda Ateş 2. ve Yasemin Sarı’da üçüncü oldu. Şenlik; Ayşe Dinçer konseri ile sona erdi.