Tarhan’a ön seçimde soğuk duş

Tarhan’a ön seçimde soğuk duş

MERSİN İZ HABER

CHP’nin yeniden başkan adayı göstermediği Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hafta sonu yapılan meclis üyeliği önseçimde de umduğunu bulamadı. Tarhan’ın desteklediği meclis üyeleri sıralamaya girmeyi başaramadı. Genel merkezin Mezitli Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Ahmet Serkan Tuncer'in desteklediği meclis üyesi aday adayları ise en yüksek oyu alarak ilk sıralara yerleşti. Ön seçimde alınan sonuçla soğuk duş etkisi yaşayan Tarhan için siyasi kulislerde "Siyasette son durak' olarak yorumlandı.

TUNCER’İN ADAYLARI EN YÜKSEK OYU ALDI

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren ve gittiği her yerde büyük ilgi görmesiyle dikkat çeken Ahmet Serkan Tuncer’in parti genel merkezi tarafından aday gösterilmesinin ardından, partisinin bu kararına itiraz eden ve aday belirleme yöntemi olarak da ön seçim talebinde bulunan Neşet Tarhan, meclis üyesi adaylığı seçimlerinde adeta bozguna uğradı. Yapılan ön seçimin ardından CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer’in desteklediği meclis üyesi aday adayları ise en yüksek oyu alarak ilk sıralara yerleşti. Genel merkezce yeniden aday gösterilmeyen Neşet Tarhan, CHP’nin 38.Olağan Kurultayı öncesi yapılan il ve ilçe kongrelerinde kendi bölgesi olan Mezitli’deki seçimlere müdahale etmiş, yeni ilçe yönetiminin oluşmasında önemli bir rol üstlenmişti.
Yapılan ön seçim sonunda Tarhan’ın kendi tasarladığı üye ve delege profili ile hiçbir meclis üyesi aday adayını seçilecek sıralara yerleştirememesi, siyasi kulislerde ‘Siyasete son durak” olarak yorumladı.