MİT ve polisten ortak DEAŞ operasyonu

MİT ve polisten ortak DEAŞ operasyonu

MERSİN İZ HABER

Mersin'de MİT ve polisin yürüttüğü ortak çalışmada terör örgütü DEAŞ'ın hücre evi yapılanmasına kalkışan biri kadın 2 şüpheli operasyonla yakalandı. Örgüt üyesi olan 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edinilen b
ilgiye göre, MİT Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubelerinin ortak çalışması ile terör örgütü DEAŞ mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı. Bu kapsamda, yabancı uyruklu olan ancak Türkiye'ye farklı ülkenin kimlik bilgilerini kullanarak girdikleri belirlenen biri kadın 2 şüphelinin adresleri belirlendi. Bir süre devam eden teknik takipten sonra operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda DEAŞ içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgütün ideolojisi doğrultusunda Mersin'de hücre evi yapılanması arayışında oldukları, bazı örgüt mensuplarına barınma ile nakdi yardımda bulundukları da tespit edilen F.A ve R.M.A yakalandı.
Emniyette işlemleri tamamlanan 2 şüpheli ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevinde gönderildi.