Kadın standları sevgililer gününe özel kuruldu

Kadın standları sevgililer gününe özel kuruldu

MERSİN İZ HABER 

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında farklı zamanlarda kurduğu Üretici Kadın Stantları, bu kez de Sevgililer Günü’ne özel kuruldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda kurulan 120 stantta birbirinden güzel el emeği ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu. ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ temasıyla kurulan stantlarda 310 üretici yer aldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından kurulan stantlardan kiminde ilmek ilmek işlenmiş örgüler, oyuncaklar, çantalar, seramik ürünler, özenle boyanmış süs eşyaları, örgü modelleri, takılar yer alırken; kiminde de ev yapımı tereyağı, peynir, zeytin, turşu, kurutulmuş meyve ve sebze ile yöresel yiyecekler yer aldı.

SERT: “ÜRETİCİ KADINLAR KONSEPT ÜRETİME DEVAM EDECEKLER”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde Proje Koordinatörü olarak görev yapan Burcu Sert, genellikle Sevgililer Günü konseptine uygun hediyelerin olduğu alanda, 120 stant ve 310 üreticinin yer aldığını belirterek, “Mersin’in 4 merkez ilçesinden, Sevgililer Günü’ne özel konsept üreten kadınlarımız burada tüketiciyle buluşuyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üretici kadınları, konsept üretimlerine devam edecekler. Mersinliler, bu konsept üretimlerde, özel günlerde kadın elinden üretime destek verirlerse çok seviniriz. İlerleyen zamanlarda da 8 Mart için özel bir çalışmamız olacak” dedi.