Bozdoğan, itiraz dilekçesini verdi

Bozdoğan, itiraz dilekçesini verdi

MERSİN İZ HABER

Memleket Partisi Belediye Başkan Adaylığı İlçe Seçim Kurulu’nca iptal edilen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, itiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na verdi.
CHP, İYİ PARTİ, DEM ve MHP'nin ittifak oylarıyla adaylığının düşürülme çabası olduğunu öne süren Bozdoğan, Mersin İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini sundu. Bozdoğan, “Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

CHP'nin "bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez" hükmü uyarınca Bozdoğan'ın adaylığı yapılan itirazın ardından, İlçe Seçim Kurulu'nda düşürülmesi kararı alınmıştı.

“DEMOKRATİK DEĞERLERE VE HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYANLARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Bozdoğan, “Demokratik haklarımıza yapılan saldırılara karşı kararlı bir duruş sergilemek adına, Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçemizi teslim ettik. Seçme ve seçilme hakkımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak, adil bir sonuç almayı umuyoruz. Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz” diye konuştu.

“HALKIMIZIN DESTEĞİ VE DUALARIYLA BAŞARACAĞIZ”

Halkın desteği ve dualarıyla bu mücadelede başarılı olacaklarına, demokrasi ve adaletten taviz verilmeyeceğini vurgulayan Bozdoğan şunları söyledi:
“Hukukun gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır ve bu sürecin adil bir şekilde sonuçlanacağına olan güvenimiz tamdır. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum.”