Babadan sonra oğlu da tutuklandı: Felçli hastaya ‘Uçan tekme’

Babadan sonra oğlu da tutuklandı: Felçli hastaya ‘Uçan tekme’

MERSİN İZ HABER

Tarsus’ta bulunan Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Turan ile oğlu A.O.T, otobüste tartıştığı yaşlı çifti darp ettiği anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Olayın şüphelilerinden müdür tutuklandı. Rehşet görüntülerin ortaya çıkmlasından sonra yeniden gözaltına alınan felçli ve engelli vatandaşa uçan tekme atan oğlu A.O.T'de tutuklandı. Dayaçı müdür, hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındığı açıklandı.

TEKME, TOKAT ACIMASIZCA DÖVDÜLER

Edinilen bilgiye göre olay 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. İddiaya göre, Tarsus’ta Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Turan oğlu A.O.T (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hatice Polat (71) arasında otobüste engelli koltuğuna oturma yüzünden tartışma çıktı.

ŞOK GÖRÜNTÜLER

Tartışma sırasında önce lise öğrencisi A.O.T. ardından da babası yaşlı çifte başka bir yolcunun engel olma çabalarına rağmen saldırdı. Liseli genç, saldırı sırasında yere düşen ve bağırarak eşini ve kendisini korumaya çalışan Hatice Polat’a rağmen, yaşlı adama uçan tekme atarak defalarca yumrukladı. Okul müdürü İsmet Turan ise yine defalarca yumrukladığı felçli ve hasta Ramazan Polat’ın, tepesine çıkıp ayaklarıyla darp etti. O anlar otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, gözleri dönmüş baba ile oğlu 1 dakika süresince saldırılarını sürdürdü. Yaşlı adam ise elindeki bastonuyla kendisini ve eşini savunmaya çalıştı.

OĞLU DA BABASI GİBİ TUTUKLANDI 

Görüntüleri yeni ortaya çıkan olayın şüphelilerinden baba ile oğlunun aynı tarihte polis tarafından gözaltına alındığı, ifadelerinin ardından sev edildikleri mahkemece Müdür İsmet Turan’ın tutuklandığı öğrenildi. Olaya ait şok görüntüler tüm televizyonların ana haber bültenlerinde yer almasından sonra savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınan A.O.T'de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada yaşlı çiftin yurt dışında yaşayan kızı D.T olaya ilişkin sosyal medya hesabından görüntülerle birlikte açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“ANNEM VE BABAM MERSİNDE ŞEHİR HASTANESİ 28 numaralı halk otobüsünde KASIM EKENLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ İSMET TURAN ve oğlu AHMET OĞUZ TURAN tarafından DARP EDİLDİ. (Darp diyorum ama o görüntüleri izleseniz darp çok basit bir kelime kalır) Babam 77 yaşında engelli, kalp hastası üstelik kalp pili takılı, felçli, bir gözü görmüyor, böbrek hastası, tansiyon. Annem 71 yaşında kalp hastası (daha öncesinde kalp krizi geçirmişti öldü dirildi) tansiyon, astım, koah hastası. Bu MÜDÜR VE OĞLU dediğimiz şahıslar annem ve babam engelli koltuğuna oturmak istediler diye öldüresiye darp edildiler. Üstelik babamın boynunda asılı kalp pilim vardır kartını görmelerine rağmen kalbine birçok kez uçan tekme attılar ve OKUL MÜDÜRÜ İSMET TURAN BABAMIN BOYNUNA ÇIKARAK (bu nasıl olur demeyin görüntüleri İZLEMENİZ gerekiyor) İSMET TURAN şu an gözaltında ama oğlu AHMET OĞUZ TURAN serbest. Bu görüntüleri herkes görsün.”

DAYAKÇI MÜDÜR AÇIĞA ALINDI 

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada otobüste yaşanan tartışmanın koltuk nedeniyle çıktığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yaşlı çiftin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Olayla ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bilgi verilmesine müteakip adı geçen okul müdürü 17 Ocak itibarıyla açığa alınmıştır ve idari tahkikat başlatılmıştır"

“UTANDIK”

Eğitimsen ve KESK isi konuya ilişkin dayak anının fotoğrafının yerleştirildiği “Utandık” başlığı ile paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Tarsus’ta bir okulda müdür olarak görev yapan eğitimci unvanını hak etmeyen sahsın 70’li yaşlardaki yurttaşlarımızı, oğluyla birlikte saldırısını öfke ve şiddetle tınıyoruz. Felçli, yaşlı insanları öldürürcesine darp eden sözde eğitimci müdüre çocuklarımızı emanet eden Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli işlemleri yapmalıdır. Şiddete sıfır tolerans şiarıyla saldırıya uğrayan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”