CHP’li Yıldız, Toroslarda iddialı geliyor

CHP’li Yıldız, Toroslarda iddialı geliyor

MERSİN İZ HABER

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, sahip olduğu demografik nüfusu, tarım ve yatırım alanları ile Mersin’in en zengin ilçesi olmasına rağmen yaşayanların standart belediyecilik hizmetlerinden dahi faydalanmadığına işaret etti. Yıldız, “Yönetenler yapması gerekenleri becerebilmiş olsalardı, Toroslar Mersin’in de Türkiye’nin de en güzel yerlerinden biri olurdu. Toroslar’a bir kimlik kazandıracağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, doğduğu ve büyüdüğü Aladağ’dan başlattığı seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaşamını Toroslar ilçesinde sürdüren, Toroslar’ın her köyünü, mahallesini, insanını yakından tanıyan Yıldız, ortaya koyduğu projelerle de dikkat çekiyor. Oldukça iddialı olan Abdurrahman Yıldız’ın seçim kampanyasında en büyük gücü gençler ve kadınlar.

“NE YAPACAKSAK HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Toroslar’ın ilçe olduğu tarihten beri hak ettiği hizmeti alamadığına dikkat çekken Yıldız, “Bugüne kadar bizi yönetenler yapması gerekenleri yapmadı. Eğer becerebilmiş olsalardı; zaten oluşundan ‘cennet’ olan Toroslar bu kentin de Türkiye’nin de en güzel yerlerinden biri olurdu. Gerekli desteği alsaydı, çok daha güzel, çok daha zengin bir yer olurdu. Biz bunlar için çalışacağız. Ama en önemlisi ne yapacaksak hep birlikte yapacağız” dedi.

“YENİ BİR ANLAYIŞLA YOLA ÇIKTIK”

Toroslar’ın zenginliğini kendi halkı için kullanan yeni bir anlayışla yola çıktıklarını ifadeden Yıldız, “Toroslar’ın köylüsü, kentlisi, işçisi, emekçisi, kadını, genci, çocuğu, bütün yaşayanları ile bu kente yeniden bir kimlik kazandıracağız. Bugüne kadar umursanmamış, ihmal edilmiş, yemyeşil bir vaha iken; bağrında her türlü zenginliği barındırıyorken, bu zenginliği kendi lehine kullanamamış olan Toroslar ilçemiz; bundan sonra kendi lehine zenginliğini ortaya çıkaran, bu zenginliği kendi halkı için kullanan yeni bir anlayışla yola çıktık. Hepimize çok fazla görev düşüyor” diye konuştu.

“BAMBAŞKA BİR TOROSLAR OLACAK”

“Bu kenti beraber yönetmeye var mısınız?” sorusunu soran Yıldız, sık sık kolektif aklın önemine vurgu yaparak, “Tek tek yaşlısı, genci, kadını, erkeği, işçisi, işvereni bütün insanlarımızı yönetim kademelerinin içine sokabilirsek; kolektif aklı açığa çıkarabilirsek, hepimizin aklını Toroslar Belediyesi’nin aklı haline getirebilirsek; biliyorum ki bambaşka bir Toroslar olacak” ifadelerinde bulundu.

“TOROSLAR 30 YILLIK MAKUS TALİHİNİ YENECEK”

Toroslar’ın Mersin’in 13 ilçesi içerisinde en yüksek potansiyeli olan ilçe olduğuna vurgu yapan Abdurrahman Yıldız, şöyle devam etti:

“Demografik nüfus olarak en zengin ilçemizdir. Tarım alanları, yatırım yapılabilecek alanlar bakımından en zengin ilçemizdir. En önemli sorunumuz Toroslar’ı tek bir kafa yönetti. Buradan çıkmamız lazım. Aklımızı kolektifleştirmemiz lazım. Aladağ köyünde yaşayan insanların da Tozkoparan Mahallesi’nde yaşayan insanların da Akbelen’de yaşayan insanlarımızın da her birimizin aklını tek bir masaya yatırıp hepimizin aklından kolektif bir akıl çıkarmamız lazım. Eğer bunu başarabilirsek; Toroslar ilçemiz 30 yıllık makus talihini yenecek. 30 yıldır kendi kaderine terk edilmiş durumdan kurtulup, bambaşka bir Toroslar’da yaşayacağız. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok! Ama her birimizin aklını, emeğini alın terini bir araya getirebilirsek; Toroslar çok daha güzel bir kent haline gelecek.”

“SORUNLAR ÇOK BASİT OLMASINA RAĞMEN ÇÖZÜLEMEDİ”

Toroslar’da yaşayanların standart belediyecilik hizmetlerinden dahi mahrum bırakıldığına işaret eden Yıldız, şunları söyledi: 
“Toroslar’ın en temel sorunları dahi çözülebilmiş değil. Sokaklardan çöplerimiz alınamıyor. Parklarımız virane. Ben Toroslar’da doğdum, büyüdüm. Bütün sokaklarını biliyorum. Bırakın alternatif hizmet almayı, standart belediyecilik hizmetlerini almaktan dahi mahrum bırakıldık. Sorunlar çok basit olmasına rağmen çözülemedi. Standart belediyecilik hizmetleri için belediyede yeterli bütçe var. Tek sorun bütçenin standart belediyecilik hizmetlerine aktarılabilmesi. Geri kalan bütçeyle de kolektif akılla oluşturduğumuz projelerin hayata geçirilmesi. Bunu yapabiliriz.”

“KADINLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM”

Toroslar’da yaşayanların değişime hazır olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle dedi:
“İnsanların gözünde bir ışık var. İnsanımız Toroslar’da bir şeylerin değişebileceğine inanıyor. O iradeyi insanlarımızın azminde görebiliyorum. Yeter ki biz bu irademizle dik duralım. Yeter ki değiştirebileceğimize olan inancımızı, irademizi kaybetmeyelim. Bunu başarabiliriz. Ben özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize güveniyorum.”

“EN ÇOK KADIN MECLİS ÜYESİ TOROSLAR’DAN SEÇİLECEK”

Belediye meclis üyeliklerinde kadınların daha fazla yer almasını önemsediğini kaydeden Yıldız, seçilebilecek yerde en çok kadın meclis üyesi adayının Toroslar’da olduğuna işaret ederek, şunlar paylaştı: “Maalesef kadınlarımız yaşamı kendileri kurmalarına rağmen yaşamın içerisinde olması gereken ölçüde yer alamadılar. Çoğu zaman hep ötelendiler. Siyaset yaşamında da böyle oldu. Belediye başkan adaylığım belli olduktan sonra kadınlarımıza öncelik verilmesini istedim. Biliyorum ki kadınlarımızın elinin değdiği her şey bambaşka olur. Eğer bir sihirli değnekten bahsedecek olursak; o sihirli değnek kadınlarımızın elindedir.  Nasıl kendi yaşam alanlarını değiştirdilerse; bundan sonra da bu kentin yaşamını değiştirecekler. Mersin’de 13 ilçe içerisinde en fazla kazanabilecek kadın meclis üyesi adayı Toroslar ilçemizde. En çok kadın meclis üyesi Toroslar’da olacaktır. Bu benim için bir gurur, bir onurdur. Başaracağımızın garantisi de kadınlarımızın meclise giriyor olmasıdır.”

“TOROSLAR’DA İKİNCİ GURURUM GENÇLER”

Gençlerin ve kadınların olmadığı hiçbir yerde değişimin olmayacağına olan inancıyla meclis üyeliklerinde gençlere de yer verdiklerini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
“Değişimin en dinamik gücü gençlerimiz olacaktır. Onlar değiştirmenin temel taşı olacaktır. Çünkü gençlerdeki güç, enerji, bilgi birikimi toplumun en üst seviyesinde. En fazla öne çıkması gereken gençlerdir. Gençlere mutlaka sahip çıkılmalıdır. Toroslar’da ikinci gururum da belediye meclis üyeliklerinde seçilebilecek yerde yeteri kadar genç arkadaşımızın olmasıdır. Gençlerin ve kadınların olmadığı hiçbir yerde değişim yaşanamaz.”