Demokrasi şöleni

Demokrasi şöleni

MERSİN İZ HABER

Mahalli İdareler Seçimi Mersin’de sakin bir ortamda geçti. Kayda değer bir olayın yaşanmadığı Mersin’de, seçimlere ilginin az olduğu belirtildi.

VALİ PEHLİVAN EŞİ İLE OYLARINI KULLANDI

Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, oylarını Akdeniz İlçesinde, Gazipaşa Ortaokulu'nda kullandı. 1132 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Vali Pehlivan, "Malumunuz, bugün ülkemiz genelinde Mahalli İdareler Seçimleri yapılıyor. Bu kapsamda hem Belediye Başkanlıkları hem Muhtarlıklar hem de Belediye Meclis Üyelikleri için vatandaşlarımız tarafından oy kullanılıyor. Biz de ailece vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, oyumuzu kullandık. İlimiz genelinde seçimlerin huzur ve güven içinde sürdürülmesi için gerekli bütün güvenlik önlemlerini almış durumdayız. Bugün sabah erken saatten itibaren sandık görevlileri ve güvenlik görevlileri görev yerlerine ulaştı ve saat 8:00 itibari ile oy kullanma işlemleri başladı. Şu ana kadar çok şükür sorunsuz bir şekilde devam ediyor” dedi.

BAŞKAN SEÇER, EŞİ VE İKİ OĞLU İLE OYLARINI KULLANDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, oğulları Uğur ve Efe Seçer ile birlikte Yenişehir İlçesi’nde yer alan Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1049 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Oy kullandıktan sonra okul çıkışında açıklamalarda bulunan Seçer, “Vatandaşımız mutluysa, mesutsa, hizmetlerimizden, tavrımızdan, davranışımızdan, kentin ambiyansından, havasından, uygulamalardan memnun kalıyorsa; doğal olarak istikrarı ve devamlılığı isteyecek, huzurunu öne alacak ve sonuç itibariyle sandıktan millet iradesi çıkacak. Bu iradenin şahsımı destekleyeceği yönünde çıkacağından hiçbir endişem yok” diye konuştu.

“MERSİN’İN DÖNÜŞÜM HAMLELERİ AYNI HIZLA DEVAM EDECEK”

Akşam saatlerinde seçim sonuçlarının kesinleşir kesinleşmez, halkın desteğiyle göreve devam ettiklerinin tescillendiği anda görevlerinin başında olarak, hiçbir zaman kaybı ve kesinti olmadan hizmetlerine devam edeceklerini kaydeden Seçer, “Yine Mersin’in dönüşüm hamleleri, sosyal politikalar, kültür-sanat-spor politikaları aynı hızla devam edecek. Daha geniş caddeler ve bulvarlar, daha lüks ve güvenli, konforlu toplu taşıma hizmetleri, otobüsten raylı sisteme kadar birçok konuda hamlelerimiz devam edecek. Sandık başına gelen seçmenden de bize olan sevgiyi, saygıyı görüyoruz ve tabi ki mutlu oluyoruz. Bu mutluluk dünyanın malına değer” ifadelerinde bulundu.

MERAL SEÇER: “DEMOKRASİ KAZANSIN”

Meral Seçer ise Başkan Seçer’in ilk 5 yıllık görev süresi boyunca Mersin’de çok güzel işler ortaya koyulduğundan söz ederek, “Bir 5 yıl daha ve daha sonrasında da Başkanımızla devam ederiz. Bu seçimin tüm Türkiye’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum. ‘Demokrasi kazansın’ diyorum”İfadelerini kullandı.

SEÇER, OKULLARI ZİYARET EDEREK OY KULLANAN YURTTAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Seçer, oy kullanmasının ardından Mersin’deki okulları gezerek, oy kullanan yurttaşlarla bir araya geldi. Oy kullanan yurttaşlarla sohbet eden Seçer, sandık görevlileri ve emniyet mensuplarına da kolaylıklar diledi. Seçer’e yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, “Seninleyiz Başkanım, kazanacaksınız” dediler. 

SOYDAN EŞİ İLE OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan’’da seçiminin Mersin’e hayırlı olmasını dileyerek, “Uzun bir seçim maratonun ardından sandığa giden tüm Mersinli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları ülkemize ve Mersin’e hayırlı olsun” Dedi. Yenişehir İlçesinde yer alan Özel Toros Anadolu Lisesinde, 1013 numaralı sandıkta oyunu kullanan Serdar Soydan, şöyle dedi: 
“Eşim Nilay Hanım ile birlikte oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Başta aileme çok teşekkür ediyorum. Ardından seçim kampanyamız boyunca bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmadık. Herkesten Allah razı olsun. Mersinimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

ÖZYİĞİT EŞİ İLE BİRLİKTE OYUNU KULLANDI

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, yerel seçimler için Özel Toros Anadolu Lisesi’ndeki 1012 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başkan Abdullah Özyiğit, şöyle dedi:
“Oyumuzu kullandık. Seçim sonuçları kentimize ve ülkemize hayırlı olsun. Tüm hemşerilerimi oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum.”
Bu arada Mersin genelinde 13 İlçede 806 mahallede 906 sandık bölgesinde 4.456 sandıkta 1.387.345 seçmen bulunuyor.