Erdemli’de facia: Anne ve oğlu evdeki yangında, baba ise aracında yanarak öldü...

Erdemli’de facia: Anne ve oğlu evdeki yangında, baba ise aracında yanarak öldü...

 

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin’in Erdemli ilçesinde sabaha karşı müstakil bahçeli evin yatak odasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında Nurgül Kaya oğlu Emrullah Kaya ile yanarak can verdi. Olaydan kısa bir süre sonra eşi Neşet Kaya ise evinden yaklaşık 600 metre yol kenarında şarampole uçmuş aracının içinde ayakları tel ile bağlı durumda yanan aracında can verdi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürerken, gasp, kundaklama ve cinayet üzerinde duruluyor.

EVDE ESRARENGİZ YANGIN

Edinilen bilgiye göre olay 02.00 sıralarında Erdemli ilçesine bağlı İlemin mahallesinde meydana geldi. Müstakil bahçeli evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede evi sardı. Çevredeki vatandaşların ilk müdahalede bulunduğu yangın nedeniyle kısa sürede 112, itfaiye ve jandarma ekipleri olay yerine ulaştı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürülen yangında anne 35 yaşındaki Nurgül Kaya ile oğlu 11 yaşındaki Emrullah Kaya’nın feci şekilde yanmış cesetleri bulundu.

YANAN ARACIN İÇİNDE AYAKLARI TEL İLE BAĞLI BULUNDU

Jandarma ekipleri esrarengiz yangın ile ilgili araştırmayı sürdürürken, mahallenin girişinde şarampole yuvarlanan araçta yangın çıktığı ihbar edildi. Kısa sürede olay yerine 112, jandarma ve itfaiye araçları ulaştı. İtfaiyenin kısa sürede söndürdüğü araç içinde 37 yaşındaki Neşet Kaya’nın cansız bedeni bulundu. Çiftçilik yaparak geçimini sağladığı belirtilen Neşet Kaya’nın, ayaklarının tel ile bağlandığı belirlendi.

GASP, KUNDAKLAMA VE CİNAYET ÜZERİNDE DURULUYOR

Meydana gelen olaydan sonra jandarma olay yeri inceleme ekipleri anne ve oğluna mezar olan evde ve şarampole yuvarlanarak yanan araç üzerinde delil araması yaptı. İddiaya göre yangının çıktığı evde oğlu ile yaşamını yitiren Nurgül Kaya’nın kolundaki bileziklerinin olmadığı görüldü. Şarampole yuvarlanan araçta ayakları tel ile bağlı durumda bulunan Neşet Kaya’nın da cinayete kurban gidebileceği üzerinde duruluyor.

HUSUMET Mİ?

Jandarma ekiplerinin yoğun çalışmışa devam ederken, aileye husumetli olan fail ya da faillerin, Nurgül Kaya’nın bileziklerini gasp ettikten sonra Neşet Kaya’yı içeriden çıkartıp, kapıyı kilitledikten sonra da evi ateşe vererek kundakları ihtimali üzerinde duruluyor. Zanlıların, evden çıkardıkları Neşet Kaya’yı ise kendisine ait aracına bindirip, ayaklarını tel ile bağladıktan sonra şarampole uçurdukları ve aracı da kundaklayarak feci ölümüne neden olduğu öne sürülüyor.

  Erdemli’de facia: Anne ve oğlu evdeki yangında, baba ise aracında yanarak öldü...