Yıldız: "12 yıldır belediyeye gelmeden maaş almış"

Yıldız:

MERSİN İZ HABER 

Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi.
Toroslar’da 25 yıllık MHP dönemine 31 Mart seçimlerinde son vererek Toroslar Belediye Başkanı seçilen CHP’li Abdurrahman Yıldız, toplantıda mali durum hakkında çarpıcı bilgiler verdi. İlk etapta 30 kişinin çıkarılacağı ve işçi çıkarmaların devam edeceği söylentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız, belediyeden işçi çıkarmak istemediklerini ancak 12 yıldır işe gelmeden, çalıştığı birimi bilmeden maaş alan kişilere de haksız yere maaş ödenmesine son vereceklerini söyledi.
CHP’li Abdurrahman Yıldız, yıllardır işe gelmeden maaş alan çok sayıda kişi tespit ettiklerini ancak belediyedeki bazı bürokratların bu kişileri korumak adına bazı isimleri gizlemeye çalıştıklarını söyledi. Bir bürokrat hakkında ‘Verilen emri yerine getirmemek’ gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirten Yıldız, “Gerekirse ben bu belediyede çalışan 200 bürokratın 200’üne de soruşturma açarım. Senin babanın malı mı burası? Kimin parasını kime veriyorum? Bu bütçeyi, babamın mirası olarak evimden getirmedim. Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin. Olmaz böyle bir şey” diye konuştu.

“BÜROKRATLAR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLARI GİZLEMEYE ÇALIŞMIŞ”

Başkan Yıldız, geçmişte yaşananlarla ilgili şöyle devam etti:
“Birincisi işe gelmediğini bildiğimiz çok fazla çalışan var. Fakat bunların tespit edilmesi noktasında da ciddi bir direnç var. Mutlaka aşacağız. Ama biz bunu aşarken, özellikle bürokrat arkadaşlarımızın canı yanmadan aşalım istiyoruz. Bugün mesela bir arkadaşımız için soruşturma açtık. Emre itaatsizlikten ve verilen görevi yerine getirmemekten kaynaklı. Gerekirse ben, bu belediyede çalışan 200 bürokratın 200’üne de soruşturma açarım. Çünkü bu belediye hiç kimsenin babasının malı değil. Hiç kimse bu belediyeden maaş alıp, gidip evinde ayaklarını uzatacak da değil. Maaşını alıyorsan, çalışacaksın. Çalışmayanları gizlemek noktasında bizim bürokratımız da bir hamle yapıyorsa, hepsini çok sevmemize, hepsiyle önümüzdeki beş yıl uyum içerisinde, huzur içerisinde çalışmak istememize rağmen, Toroslar halkının hakkına ve aleyhine hamle yapan insanları affetmeyeceğiz.”

“SEÇİM DÖNEMİNDE İŞE ALINANLAR BALKONDA OTURUP ÇAY İÇİYOR”

Yıldız, son dönemde işe giren personelin meslek grubuna bakılmadan, seçim kampanyasında çalıştırılmak üzere belediye bünyesine alındığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“İşten çıkarılacak arkadaşlarımıza gelince, bu arkadaşlarımızın çoğu herhangi bir iş için alınmamış. İşe giriş formları düzenlenmemiş, hangi meslek grubunda çalışacakları, ne iş için alındıkları belli değil. Belli ki kampanya döneminde çalıştırılmış ve şu anda Yunus Emre Kültür Merkezimizin üst katındaki balkonda oturuyorlar. Arkadaşlara şu işi yapacaksınız bile denmemiş. Çok sayıda çalışan yapacakları iş belli olmadığı için sadece oturup bekliyorlar, çay içiyorlar. Gerçekten Toroslar Belediyesinin ihtiyacı için, Toroslar halkına hizmet için alınmış olsalardı bu arkadaşlar şu anda yukarıdaki balkonda oturuyor olmazlardı. Disiplin kararıyla 30 tane arkadaşımız bugün itibariyle işten çıkarıldı. Yıllardır işe gelmediği gibi başka bir belediye idaresi seçilmesine rağmen yine de gelmemekte ısrar ediyor. Senin babanın malı mı burası? Kimin parasını kime veriyorum? Bu bütçeyi, babamın mirası olarak evimden getirmedim. Bir tanesinin savunmasını aldık, diyor ki önceki belediye başkanı bana gelme dedi diyor. Onun için 1 yıldır işe gelmiyormuş. Dedim tamam önceki belediye başkanı sana gelme demiş şifahen de. Bari bu sefer gelseydin ya zahmet olmazsa. Belediye başkanı değişti işte.  Bana yazılı bir emir gelmedi diyor. Peki sana yazılı emir verdiler mi işe gelme diye.  Yani işin şirazesinden çıktığını düşünüyorum. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Yıllardır işe gelmemiş, işletme çalıştırıyor, gelmiş mali hizmetlere benim tazminatımı verin ben çıkacağım diyor. Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin sonra gelip diyeceksin ki ‘Ben kendim işten ayrılacağım, 12 yıllık tazminatımı vereceksiniz’ olmaz arkadaşlar böyle bir şey. Adam arkadaşını arıyor ‘Başkan değişti bizim işe gitmemiz lazım ama hangi birime gideceğimi bilmiyorum’ diyor. Böyle bir şey olmaz.”

“BU ARKADAŞLARI SAVUNMAYIN”

Başkan Yıldız, belediye meclis üyelerinden de bu konuda destek istediklerini belirterek, sözlerini şöyle noktaladı:
“İşçilik hayatını biliyorum. Özel sektörde çalıştım. Patronunuz iki gün üst üste gelmeyin, haber vermeden üçüncü gün kapının önüne koyar sizi. Buradan çaldığınız, kamunun parası, bizim namusumuz ve bize emanet edilmiş olan namusumuzu çalıyorsunuz. Lütfen böyle bir şeyi savunmayın. Burada her birinize teslim edilmiş olan ve sizin namusunuz olan paranın hakkının çalınmasına müsaade etmeyin ve bunun tartışılmasına dahi izin vermeyin. Önümüzdeki günlerde verileri net bir şekilde ortaya koyarak açıklama yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.”