Büyükşehir’in yeni logosu, oy çokluğuyla kabul edildi  

Büyükşehir’in yeni logosu, oy çokluğuyla kabul edildi   

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 40, Komisyonlara Havale Edilen 18, Gündem Dışı 5 madde olmak üzere toplam 63 madde görüşüldü.

“5 YILDA ÇOK ÖNEMLİ PLANLAR ÇALIŞTIK”

İmar planlarına ilişkin konuşan ve güzel bir 5 yıl geçirdiklerini kaydeden Başkan Seçer, “Biz gayet de güzel bir 5 yıl geçirdik ve 5 yılda da çok önemli planlar çalıştık. Silifke’nin de planlarını çalıştık, şimdi farklı bir etaptayız. Taşucu Bölgesi’ni bitirdik. 1/1000’likler bitti, uygulama planları bitti. Şimdi diğer etabı çalışıyor arkadaşlar. Merkezi bitirdik. Akdeniz, Toroslar’da olduğu gibi bekleyen planlar var. Onlar da zaten ilçe belediyelerimiz çalışıyor. Biz gerekli desteği de veriyoruz” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kadastro Müdürlüğü’nde yaşanan gecikmelerin de Mersin Büyükşehir olarak ellerini ayaklarını bağladığından söz eden Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden bu konuyla ilgili duyurumuzdur. Sürekli belli bir bürokratik silsile çerçevesinde biz mutlaka uyarılarımızı yapıyoruz ama bu artık hakikaten akıl almaz bir gecikmeye nenden oldu ve bizi sıkıntıya sokmaya başladı. Uygulamaya koyacağımız projeleri bu gecikmeler yüzünden uygulamaya koyamıyoruz. Buradan yetkililere de duyurumuz olsun” diye seslendi.

"HER ALANDA ADALETİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ"

Akdeniz İlçesi’nin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sözlerine devam eden Seçer, her yere adaletli hizmet götürdüklerinin altını çizdi. Seçer, “5 yıl önce göreve başladığımızda biz şunu söyledik; ‘Her alanda adaleti sağlamak durumundayız. Bize yaraşan odur. Hukuken de böyledir, insanen de vicdanen de, siyaseten de böyledir.’ Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz ama şunu da ekledik; bazı konularda pozitif ayrımcılık yaparız. Örneğin cinsiyet ayrımcılığı yapmayız ama kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yaparız. Çocuklar, yaş almış yurttaşlar ve engellilere daha farklı bakarız ve önceleriz. Bir tercih yapacaksak bunları tercih ederiz” ifadelerine yer verdi.

“BİZ 5 YIL BOYUNCA ADALET KONUSUNDA TAVİZ VERMEDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hizmetlerinde hiçbir ayrım gözetmediklerini dile getiren Seçer, ilçelerde uzun yıllardır beklenen hizmetleri de yurttaşlara ulaştırdıklarını ifade etti. Seçer, şöyle devam etti:
“Örneğin Erdemli’de 50 yıldır yapılamayan Mergin Köprüsü ya da Şahna’ya Cumhuriyet Tarihi’nde su götürülememiş olması gibi… Bunları biz götürdük. Şahna da Mersin’in bir mahallesi, Akdeniz İlçesi’nde de Çay-Çilek Mahallesi aynı şekilde. Yıllardır 2. katta oturanlar su sıkıntısı çekerdi, kovayla su taşınırdı. Oradaki o gecikmeyi ve adaletsizliği nasıl Şahna’da bizim dönemimizde ortadan kaldırdık, orada da yaptık. Biz her şeyin bilincindeyiz. Emin olabilirsiniz ve bize güvenebilirsiniz.”

"ANAMUR SAHİLİNİ MİAMİ'YE ÇEVİRDİK" 


Sadece Akdeniz değil, Anamur’a da adaletli bir şekilde hizmet götürdüklerini de hatırlatan Başkan Seçer, yapılan çalışmaları şöyle anlattı:
“Biz Anamur’un sahilini Miami’ye çevirdik. Evet, güzel asfalt yapılmış, parke yapılmış. Bataklığın üzerine dök asfaltı, ‘Asfalt yaptım’ de. Biz orayı altyapısıyla, yağmur suyu sistemleriyle gerçek usulde yol yaptık.  O alt gevşek ve çürük zemini alarak, taş basarak, üzerine asfalt yaparak Anamur’u yaptık. Anamur, bölgenin en Batı ucu ama Atgirmez’in de paket arıtmasını yaptık, orası da en Doğu ucu. Kim gitmiş Atgirmez’e Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olana kadar? Bana bir örnek gösterin! Büyükşehir’in bir arabası gezmemiş, emin olabilirsiniz. Biz 5 yıl boyunca adalet konusunda taviz vermedik. Önümüzdeki 5 yılda da sizlerin de desteği ile her bölgemize hizmetlerimizi götüreceğiz.”

“İKİNCİ OKUMA SALONU İÇİN TAHSİS BEKLİYORUZ”

Sahile planladıkları ikinci okuma salonuna ilişkin beklentileri bulunduğuna işaret eden Başkan Seçer, “Adres Okuma Salonu’na ek olarak, gençlerden gelen talepler üzerine de sahilde ikinci bir okuma salonu planladık. Bunu da Mersin İdmanyurdu Meydanı ile Hilton Oteli arasında düşünüyoruz. Ancak, bu konuda bürokratik engellemelere takıldık. Biz yıllardır oranın tahsisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan tahsis bekliyoruz. Sayın Vali’ye de rica ettim. Arkadaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü’yle de konuştular. ‘Lütfen buranın tahsisini verelim’ Arada gerekçe olarak koyulan bürokratik engelleri de, küçük engelleri de kaldırarak o alana biz okuma salonu yapacağız. O alan genel anlamda bir park düzenlemesine ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçları da göz önüne alarak buradan da umut ediyorum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü buradan da sesimizi duyar, buranın tahsisi konusunda bizlere desteklerini esirgemezler. Sahildeki ikinci okuma salonunu da oraya yapma sözünü vermiştim. Buradan da yinelemiş olayım.” 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ LOGOSU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değişimi ile ilgili maddede söz alarak Meclis üyesinin böyle bir değişikliğe gerek olmadığını söylemesi üzerine Başkan Seçer, Mersin’in bütün ilçelerinin logolarının ekrana yansıtılmasını istedi. Başkan Seçer, şöyle dedi:
“Bütün ilçelerin logoları birbirine benziyor. Ben oradan Büyükşehir yazısını, Yenişehir yazısını silsem hangisinin hangisi olduğunu anlayamazsınız. Herkes kendince bir şey yapmış. Buna gerek duyduk, çünkü böyle bir şey gerekiyordu. Bu logo ve renkleriyle Mersin’in M harfini ve Toros dağlarını ifade ediyor. Farklı renkler var; narenciye, güneşin rengi, denizin mavisi. Çok renkli kentin enerjisini, kenetlenmeyi, dönüşümü, sonsuzluğu, devinimi, gençliği ve inovasyonu temsil ediyor. Biz de ‘Bizim de bakış açımız bu’ dedik hepsi bundan ibaret. Mersin’e hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından madde oy çokluğuyla kabul edildi.

MESKİ YATIRIMLARI İÇİN 420 MİLYON TL KREDİ KULLANILACAK

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, hâlihazırdaki stratejik plan ve yıllık yatırım programları ile bölgenin kalkınmasını temini kapsamındaki işler için 420 milyon TL gayri nakdi kredi kullanılması ile ilgili madde de oy çokluğu ile kabul edildi.