Büyükşehir Belediyesinden engellilere 60 akülü sandalye

Büyükşehir Belediyesinden engellilere 60 akülü sandalye

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesinin bir firma ile işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak geleneksel hale getirdiği ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’nde bu yıl 60 engelli vatandaşa daha araçları teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sosyal devlet olmanın, sosyal belediye olmanın en önemli unsurlarından biri de özel yurttaşlarımızın her anında yanında olabilmek” dedi.

Akülü Sandalye Dağıtım Töreni, Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Törende, akülü sandalyeleri özel gereksinimli bireylere Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ve paydaş firmanın fabrika müdürü teslim etti. 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN UNSURLARINDAN BİRİ DE ÖZEL YURTTAŞLARIMIZIN YANINDA OLABİLMEK”


Törende konuşan Başkan Seçer, özel gereksinimli bireylerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Bu haftanın özel bireyler için önemli bir hafta olduğunu belirten Seçer, “Ben engelli kavramını kullanmıyorum. Sizler bizler için özel bireylersiniz. Bu bireylerimizin aileleri de belediye olarak bizim iş birliği yapmak zorunda olduğumuz ailelerimiz. Bu bir gereklilik değil, bir zorunluluk. Sosyal devlet olmanın, sosyal belediye olmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de bu özel yurttaşlarımızın her anında yanında olabilmek” diye konuştu. Seçer, sağlık alanında ve özel bireylere ayrı ayrı hizmet veren 2 ayrı daireyi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı çatısı altında bir araya getirdiklerini anlattı. Seçer, “Görevde olduğumuz 3 yıllık süre içerisinde pandemi gibi birçok çalışmamızı kısıtlayan çok önemli bir sürece rağmen bütün olanaklarımızı en üst seviyede kullanarak özel bireylerimizin yanında olduk” ifadelerini kullandı.

“TOPLAMDA 180 AKÜLÜ ARACI SİZLERE DAĞITMIŞ OLACAĞIZ”

Akülü sandalye dağıtımında 60 aracı özel bireylere vereceklerini dile getiren Seçer, göreve geldiğinden bu yana iş birliği yaptıkları firmanın desteğiyle 120 akülü araç dağıttıklarını kaydetti. Seçer, şöyle devam etti:
“Bugün de 60 aracımızı dağıtmış olacağız ve toplamda da 180 akülü aracı sizlere ulaştırmış olacağız” diyerek, firma yetkililerine teşekkür etti. Bunun birçok kuruma örnek olmasını dileyen Seçer, Mersin’de 250 bin civarında özel bireyin bulunduğunu ve hepsinin kayıt altında olmadığını söyledi. Seçer, “Bizim kayıt altına alabildiğimiz özel birey sayısı yaklaşık olarak 32 bin 550. Biz bu bireylerimize hizmet götürüyoruz. Önem verdiğimiz hizmetlerin başında Evde Bakım ve Sağlık geliyor. Sadece özel bireylerimiz değil, yaş almış yurttaşlarımız için de hem Mersin'in merkezinde hem diğer bütün ilçelerimizde bu hizmeti sağlıyoruz ve her geçen gün bu hizmete talep artıyor. Bizim de yaptığımız bu hizmetin ne kadar önemli, değerli olduğunu görmemizi sağlıyor ve biz her geçen yıl da bu hizmeti artıracak önlemleri alıyoruz. Eleman, personel ve araç-gereç sayımızı artırıyoruz.”


“AYAKLARIMIZI VE AYAKKABILARIMIZI YENİLEDİ”


Törende sandalyesini teslim alan özel bireylerden Zübeyde Taş da “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz bu duyarlılığı için. Ayaklarımız oldu, ayakkabılarımızı yeniledi” dedi. Kübra Tunç da “Bizim gibi ayakları erkenden emekli olmuş insanlara bu tür yardımlar yaptıkları için gerçekten canı yürekten teşekkür ediyorum. Ben sonradan engelli olmuş biri olarak hayatın ne kadar zor olduğunu daha önce belki bu kadar engelliler adına bilmiyordum, sonradan öğrendim. Gerçekten Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Düşürmüşse de böyle yardımcı olan insanlardan Allah çok razı olsun” diye konuştu.