CHP’li vekile dert yanan esnaf: 4 çay satamıyoruz

CHP’li vekile dert yanan esnaf: 4 çay satamıyoruz
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’de esnafın nabzını tutmaya devam etti. Yaptığı ziyaretlerde esnafın adeta kan ağladığını gözlemlediğini belirten Başarır’a dert yanan bir esnaf, “4 çay satamıyoruz” dedi.

 

MERSİN İZ HABER

Mersin kent merkezinde nabız tutmaya devam eden CHP’li Ali Mahir Başarır’a, dert yakınan esnaf perişan dudumda olduklarını söyledi. Yaptığı ziyaretlerde esnafın adeta kan ağladığını gözlemlediğine dile getiren Başarır’a dert yanan bir kıraathane işletmecisi, “İşler kesat. Bu işlerin neresi iyi? 12 masalık yerde 1 masa dolu sadece. Bu mu iyi? 4 tane çay satamıyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında yine bir market sahibi “Her gün zam geliyor. Zam gelmeyen gün yok. Mesela daha yeni yüzde 30 zam geldi. Niye geliyor diyorum firmaya. O da bana bilmiyorum diyor” diyerek tepki gösterdi.

“BÜTÜN GÜNAHLARI BOYUNLARINA OLSUN”

CHP’li vekile dert yanan bir kasap esnafı, “Biz şu an elektriğe çalışıyoruz. Şu an elektrik faturam 18 bin TL gelmiş. Günlük 600 TL çıkartacağım ki elektrik faturamı ödeyebileceğim. Geçen sene 3-5 bin TL arası geliyordu. Bütün günahları boyunlarına olsun. Nurettin Nebati de milleti güldürsün ne diyelim” ifadelerinde bulundu.

"KİMSE DÜĞÜN FOTOĞRAFI ÇEKTİREMİYOR"

Fotoğrafçı esnafı ise yaşadığı sıkıntıları Vekil Başarır’a şöyle anlattı:
“İnsanlar artık fotoğraf çektiremiyor. Zorunlu olduğu sürece kimse gelip fotoğraf çektirmiyor. Düğün albümü 2-3 bin TL’yi buluyor ve bu yüzden kimse fotoğraf çektiremiyor. İnsanlar daha ucuzunu istiyor ama bunu da biz karşılayamıyoruz.” Esnafa, Başarır’ın Nurettin Nebati’nin ‘Ekonomi çok iyi ben sokağa rahatça çıkabilirim’ sözünü hatırlatması üzerine esnaf, “Birinin yuları başkasının elindeyse tabii ki öyle konuşur” diye yanıt verdi.

TAŞ KAYNATIP YİYECEĞİZ AZ KALDI

CHP’li Başarır’ın pazarda konuştuğu bir vatandaş, “Taş kaynatıp yiyeceğiz az kaldı. O günlere geldik artık” şeklinde konuşarak yaşanan ekonomik çöküşü özetledi.

“NURETTİN NEBATİ GELSİN YANIMA GÖRSÜN DURUMU”

Bir başka esnaf, AKP iktidarının ekonomik politikasının iflas ettiğini belirterek, “Bu ülkede bu şartlarda hiç kimse para kazanamaz” dedi. Başarır’ın Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin ‘Durum iyi’ lafını hatırlatmasına esnaf şöyle tepki gösterdi:
“Nebati’nin gözlerine bakarsak tabii ki durum iyidir, ışık saçıyor. Nurettin Nebati gelsin yanıma görsün durumu. 2-3 esnaf gezmekle olmuyor asıl esnafı gezsinler bir bakalım.”

  CHP’li vekile dert yanan esnaf: 4 çay satamıyoruz