Yenişehir’de ikinci BETEM’in temeli atıldı

Yenişehir’de ikinci BETEM’in temeli atıldı

MERSİN İZ HABER

Yenişehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında ikincisini yapacağı Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM)’nin temeli atıldı. 
Yenişehir’de 2021 yılında Fuat Morel Mahallesi’nde hizmete açtığı Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezinden sonra Menteş Mahallesi’de de Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi ile 3-6 yaş arasındaki çocukların gelişimine destek verecek. Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli’nin bileşenlerinden biri olan BETEM ile 3-6 yaş arasındaki çocukların okul öncesi eğitimine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bir gündüz bakımevinden öte her çocuğun potansiyelini ortaya çıkaran ve onu en iyi şekilde geleceğe hazırlayan bir eğitim kurumu olarak nitelendirilen BETEM’de “Her çocuk farklıdır, her çocuk başarabilir, her çocuk fark yaratabilir” sloganıyla çocuklara bireysel eğitim programları hazırlanarak eğitim veriliyor. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü danışmanlığında eğitim veren BETEM’de kurulan fen ve doğa bilim, hayal ve tasarım, oyun ve hareket, algoritmik düşünme ve kodlama, matematik, sanat ve estetik, orff ritim ve müzik, felsefe, yaratıcı drama, yabancı dil ve bilgi okuryazarlığı atölyeleriyle çocuklara destek veriliyor. 

Yenişehir Belediyesi ve Gürsoy Grup iş birliğiyle Menteş Mahallesi’nde yapılacak ikinci BETEM’in temel atma törenine Başkan Abdullah Özyiğit ve BETEM’in inşaatını üstlenen Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy’un yanı sıra CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “HEDEFİMİZ YÜZÜNCÜ YILDA YÜZ AKADEMİ”

Törende konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak erken çocukluk eğitiminde Türkiye’de model olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızı 6 ya da 7 yaşında değil 1-2 yaşında ele almamız gerekiyor. Onların doğru yetişmesi lazım, çağa uygun yetişmesini sağlamak adına onları çok erken ele almamız gerekiyor. Bu anlayışla Yenişehir Belediyesi olarak yola çıktık. Biz daha göreve gelmeden önce bu sözü verdik, dedik ki; ‘Erken ocukluk eğitiminde Türkiye, Dünya’da sonuncu sırada ve biz göreve gelirsek erken çocukluk eğitimine yönelik çalışacağız. Bu merkezleri oluşturacağız.’ Bugün Türkiye’de artık erken çocukluk eğitiminde ‘Yenişehir Modeli’ olgusu var. Eğitimde gönüllülük şart. Bu gönüllüğü kaybettiğimizi görüyoruz. O gönüllülüğü yakalamak ve başarma arzusunu yakalayan insanları bulmak mümkün” dedi.

“ÇOÇUKLUK EĞİTİMİNDE YENİŞEHİR MODELİ VAR”

Bu alanda hayata geçirilen projenin ülke genelinde tanınarak takip edildiğini de vurgulayan Başkan Özyiğit şunları söyledi:
“Artık, Türkiye gerçeğinde erken çocukluk eğitiminde ‘Yenişehir Modeli’ var. Ve biz bu modeli 177 belediyenin mensubu olduğu Marmara Belediyeler Birliğine ve uluslararası erken çocukluk eğitimi kongrelerinde anlattık, anlatmaya devam ediyoruz. Marmara Belediyeler Birliği bizi davet ederken, ‘Nerede erken çocukluk eğitimi diye bir başlık arasak karşımıza Yenişehir Belediyesi çıktı. Bize bunu anlatır mısınız?’ dediler. Biz de tabi ki gururla anlattık. Birçok belediye ile işbirliği yapıp bunu kendilerinin uygulaması noktasında yine tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Ve bunun için de bulunduğumuz yeni yılda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı yolunda yeni bir model olarak yaşamımızın her alanına yerleştireceğiz. Hedefimiz yüzüncü yılda yüz akademi şeklinde Yenişehir Belediyesi Akademi gibi en az yüz belediyeye akademi kazandırmak olacak. Bunun için bir çaba içerisindeyiz.”