Seçer’den Metro isyanı: Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz”

Seçer’den Metro isyanı: Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na da alınmasına rağmen Metro Projesi’nin 17 aydır bir bakanın imzasına takılmasına sosyal medya hesabından isyan etti. Seçer, “Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” dedi.

MERSİN İZ HABER

Resmi Gazete’ de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yer alan Mersin Metro Projesi’nin dış kaynak finansmanına yönelik işlemler 17 aydır ilgili bakanlıkta bekletiliyor. CHP’li Başkan Vahap Seçer, bu durma sosyal medya hesabından isyan etti. Seçer, “Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” dedi.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin metro projesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım programına alındı. Ancak, projeye finansmanı için gereken dış kredi onayı imzası 17 aydır Hazine Bakanlığı’ndan çıkmadı. Mersin metrosu projesi, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına alınmış, metronun temeli de geçen yıl atılmıştı. Ancak projenin finansmanı için gereken kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığından bir türlü gelmemesi yapımda beklenen hızı yakalayamadı. Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazetede dün yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan programda Mersin Büyükşehir Belediyesinin metro projesi de yer aldı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesinde 17 ay gecikmeye neden olan bu duruma sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. Seçer, “Mersin Metrosu 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda yer aldı. Mademki programa aldınız, yapımı sürerken kredi kullanım onayını Hazine ve Maliye Bakanlığı 17 aydır niye vermiyor? Bir de çıkıp, “Hangi projenizi engelledik” diyorsunuz. Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” ifadelerini kullandı.