“Kılıçdaroğlu’na Mersin’den güçlü bir destek vereceğiz”

“Kılıçdaroğlu’na Mersin’den güçlü bir destek vereceğiz”

MERSİN İZ HABER

CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan önceki dönem İl Başkanı Adil Aktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cuma günü katılacağı programına Mersinlileri davet etti.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’e özel bir önem verdiğini, kent sorunlarını, taleplerini yakından takip ettiğini belirten Aktay, Mersinliler olarak, Sayın Genel Başkanı bu ziyarette, çok daha farklı, çok daha büyük umutlarla ağırlayacaklarını söyledi. Aktay, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, ülkemizi yeniden cumhuriyet değerleriyle buluşturacak, ülkemize bir kez daha baharı getirecek olan Sayın Genel Başkanımıza Mersin’den güçlü bir destek vereceğiz” dedi.
CHP Mersin Milletvekili aday adayı Avukat Adil Aktay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 27 Ocak Cuma günü Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersinlilerin hizmetine sunduğu 272 adet otobüs ile modern otobüs yerleşkesinin açılışına katılacağını duyurdu.

“CHP İKTİDARINDA MERSİN HAK ETTİĞİNİ ALACAK”

Aktay, “Görevde olduğu günden bu yana tüm engellemelere rağmen başarılı çalışmalara imza atan, Mersinimizin kaynaklarını en doğru şekilde ve halktan yana yatırımlar için kullanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu önemli hizmetinden dolayı şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bu halkçı yatırımların açılışının Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak olması da bizler için ayrıca önemlidir, değerlidir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Mersinimize özel bir önem vermekte, şehrimizin sorunlarını, taleplerini yakından takip etmektedir.  Sayın Genel Başkanın, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Mersin’de yapılacak kamu yatırımları, kamu projeleri konusunda da şimdiden hazırlıklı olduğunu, CHP iktidarında Mersin’in hak ettiği değeri alacağını yakından biliyorum” diye konuştu.

“MERSİN AYRIMCI DİLİ KABUL ETMEZ”

Mersin’in emeğin, üretmenin, alın teriyle çalışıp kazanmanın, barışın, bir arada yaşamanın, farklı dil, din, kültürlere saygının, özgürlüğün kenti olduğuna vurgu yapan Aktay, “Bu kentte her siyasi görüşün temsiliyeti vardır. Bu kentte hangi siyasi görüşten olursa olsun her insan kendini iyi hisseder.  Mersin ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, kutuplaşmayı, kirli siyaset dilini kesinlikle kabul etmeyen bir yapıya sahiptir” ifadelerinde bulundu.

“BARIŞ VE KARDEŞLİK ORTAMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partililer olarak Mersin’in bu özelliklerinin, Türkiye’ye, demokrasiye örnek olduğunu kaydeden Aktay, şöyle devam etti:
“Biz Cumhuriyet Halk Partililer bir arada yaşama, barış, kardeşlik ortamının daha da gelişmesi için siyaset yapıyoruz. Mersin’de ayrışmayı, ötekileştirmeyi, kutuplaşmayı, gerilimi, huzursuzluğu isteyen bazı marjinal kesimler olabilir. Bu kesimler, partimizin genel başkanını “Yüreğin yetiyorsa buraya gel” diye tehdit edecek kadar ileri de gidebilir.  Kimsenin endişesi olmasın. Hem partimiz hem güzel Mersinimiz, Mersinliler, bu kesimlerin çabalarını boşa çıkaracak demokratik olgunluğa, demokrasi kültürüne sahiptir.”

“2019’DA BAŞARDIK. 2023’TE DE BAŞARACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceki Mersin ziyaretlerinde olduğu gibi bu ziyaretinde de Mersinlilerle kucaklaşacağını vurgulayan Aktay şunları söyledi:
“Mersinliler olarak, Sayın Genel Başkanı bu ziyarette, çok daha farklı, çok daha büyük umutlarla ağırlayacağımızı da vurgulamak isterim. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, ülkemizi yeniden cumhuriyet değerleriyle buluşturacak, ülkemize bir kez daha baharı getirecek olan Sayın Genel Başkanımıza Mersin’den güçlü bir destek vereceğiz.  Mersinliler olarak sözümüzdür: 31 Mart 2019’da başardık. 14 Mayıs 2023’te de başaracağız. Tüm Mersin halkını, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı açılış töreninde davet ediyorum.”