Kılıçdaroğlu’na Mersin morali

Kılıçdaroğlu’na Mersin morali

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geldiği Mersin’de kendisine gösterilen yoğun ilgiyle moral buldu. Muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara gelindiğinde muhtarlarla ilgili yapılacakları tek tek anlattı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Toplu Taşıma Yerleşkesinin açılışı ve 41 yeni otobüsün teslim törenini takip etmek isteyen basın mensupları yaşanan organizasyon bozukluğu nedeniyle alana giremeyince büyük sıkıntı yaşadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Muhtarlar Buluşması’na katıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik öncesi muhtarlar topluca yemek yedikten sonra salona geçti. Daha sonra salona Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte giren Kılıçdaroğlu, büyük coşku ile karşılandı. Toplantı saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı'ndan sonra başladı. Daha sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP İl Başkanı Koral Ömür ile birlikte platformda masaya oturdu. İl Başkanı Ömür ve Başkan Vahap Seçer, birer konuşma yaptı.

“BİZLER İÇİN ÖN AÇICI, YOL GÖSTERİCİ OLAN MESAJLARINIZI ÖNEMSİYORUZ”

Muhtarların düşüncelerinin ve vereceği mesajların kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Vahap Seçer, “Burada sizlerin bizlere vereceği mesajlar, kamuoyuna vereceği mesajlar, dertleriniz, sorunlarınız, beklentileriniz, yakın tarihte gerçekleşecek olan Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli seçiminde belki de bizler için ön açıcı, yol gösterici olan mesajlarınızı da önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü sizler demokrasinin temel unsurlarısınız, millet iradesinin direkt isme yansıyarak hizmete dönüştüğü figürlersiniz, kimliklersiniz, kişiliklersiniz” dedi.

“BİZLER MUHTARLARIMIZI SEVİYORUZ”

Muhtarlara; “Sizleri önemsiyoruz, sizleri değerli buluyoruz” cümlesiyle seslenen Başkan Seçer, “Belediye başkanları olarak her zaman şunu söylüyoruz; bizler muhtarlarımızı seviyoruz. Bizim aramızda zorunlu bir aşk var, biz ayrılamayız. Ayrıldığımız noktada, küstüğümüz noktada birbirimize sevginin, saygının azaldığı noktada Mersin halkı hizmetleri eksik alır ve zarar görür. Biz buna müsaade edemeyiz. Mahkeme kadıya mülk değil. Görev süremizi onurumuzla, şerefimizle tamamlayacağız. Bundan sonra ülkemizin geleceği için bu güzel ülkenin aydınlığı için artık yerimizi gençlere bırakacağız” diye konuştu.

SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER

Düzenlenen toplantıya katılan muhtarlar mahalle ve köylerinde yaşanan sorunları dile getirip çözüm bulunmasını istedi. Masada oturan Kılıçdaroğlu ise  muhtarların özellikle işsizlik ve çiftçilerin dile getirdiği sorunları tek tek not aldı.

“HAKKINIZ VAR”

Muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Muhtarlar yeteri kadar hak talebinde bulunmuyorlar. Hakkınız var. Bakanı seçen, milletvekilini seçen vatandaş kendi muhtarını da seçiyor. Seçimler arasında hiyerarşik bir fark olabilir ama en azından belli bir dengenin, sağlıklı ve tutarlı bir dengenin olması lazım” ifadelerinde bulundu.

İKTİDARA GELİNDİĞİNDE YAPILACAKLARI TEK TEK ANLATTI

“Gittiğim her yerde muhtarlarla ayrıca bir toplantı yaparım. Onların haklarını anlatmaya çalışır” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde muhtarlarla ilgili ne yapılacağını şöyle anlattı:

* “Sizin birleşik oy pusulanız yok. Milletvekillerinin, diğerlerinin var. Küçük bir pusulanız var. Birden fazla muhtar adayı varsa beğenmediğiniz kişinin oy pusulasını alıp cebinize koyarsınız dışarı çıkarsınız. Size oy vermek isteyen sizin pusulanızı bulamaz. Bu, muhtarlık kurumuna siyaset kurumunun yeteri kadar değer vermediğini gösteriyor. Birden fazla muhtar adayı var mı var. O zaman birleşik oy pusulası yaparsınız. İsteyen vatandaş, istediği muhtarın altına mührünü basar. Bunun yapılması lazım.

* Büyükşehirlerde baktığı nüfus 100 binin üstünde olan muhtarlar var. Tek muhtar var bir yardımcı personeli yok. Üniversiteyi liseyi bitiren dünya kadar işsizimiz var. Muhtar arkadaşlara birer yardımcı personel verilse, dosyaları tutsalar ne olur? Ben bunu söylediğimde kıyameti kopardılar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda vereceğiz. Yanınızda çalışan bir büro personeli olacak.

“SİZE SÖZ VERİYORUM”

* Büyükşehirler ilan edildikten sonra kırsalda köy tüzel kişilikleri yok edildi. Mal varlıklarına el konuldu. O köy tüzel kişiliklerini yeniden ihya edeceğiz.

* Mahallede seçimle gelen birisi varsa, muhtar mutlaka belediye başkanlarının oturduğu belediye meclisine katılacak, söz ve karar sahibi olacak.

* Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulması lazım.

* Sizlerin hakkını hukukunu yasal güvenceye alan kanun teklifimiz AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Ben size söz veriyorum. İktidar olduğumuzda o kanunun derhal ve ivedilikle çıktığını göreceksiniz.”

“BU KARAMSAR ATMOSFERİ BERABER DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

“Bu ülkede derin yoksulluk var” diye devam eden Kılıçdaroğlu, muhtarlara seslenip, “Bana görev düşüyor bunları dillendiriyorum. Size de görev düşüyor. Eski alışkanlıklarınızı bırakmak zorundasınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir çürümenin içine süratle gidiyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Onların tamamını çözeceğim. Ülkede uyuşturucu baronları habire koşturuyor. Uyuşturucu belası bu kadar derinden yaşanmamıştı bu topraklarda. Bu karamsar atmosferi beraber değiştirmek zorundayız” diye konuştu.

41 YENİ OTOBÜSÜN TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Mersin programı çerçevesinde daha sonra Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Toplu Taşıma Yerleşkesinin açılışı ve 41 yeni otobüsün teslim törenine katıldı. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında inşa edilen yerleşkedeki törende Kılıçdaroğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile çok sayıda davetli ve partililer eşlik etti.

GAZETECİLER DIŞARIDA KALDI

Bu arada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Toplu Taşıma Yerleşkesinin açılışı ve 41 yeni otobüsün teslim törenini takip etmek isteyen basın mensupları yaşanan organizasyon bozukluğu nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Bariyerlerle çevrili alana girerek programı takip etmek isteyen bazı basın mensupları, içeriye girecek kapı bulamadı. Alanın etrafında çeşitli kapılara yönlendirilen Sözcü ve mersinizhaber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı Tarsus muhabiri ve Mersin’den yerel gazeteciler güç şartlarda görevlerini yapmaya çalıştı. Gazetecilerin etkinlik alınmadığı alana Büyükşehir ile diğer ilçe belediyelerden 2’şer ve 3’er kişilik basın bürosu çalışanlarının bulunması ise dikkat çekti.